Greetsiel,  een historische visserstadje
Uittip naar historisch havenstadje Greetsiel

Ihlower wald
Het Ihlower wald is ongeveer 300 hectare groot, en heeft zich de afgelopen jaren heel natuurlijk kunnen ontwikkelen. Er staan voornamelijk beuken, eiken en andere loofbomen, naaldbomen zijn vrij zeldzaam. Er zijn verschillende vochtige gebieden en kleine meren, en het "Krumme Tief" loopt door het bos.

Mijn hond draagt een geel lintje
Waarschijnlijk heb je wel eens over de "gele hond" gehoord of gelezen. Ik althans wel, en ik heb waarschijnlijk net als jullie altijd gedacht: Goed te weten, maar ik heb niet zo'n hond, dus voor mij niet echt van belang. En daar ga ik nu dus echt op terug komen. De gele hond is iets wat IEDEREEN moet weten en DOEN! Zelfs als je geen hond hebt.

Ik ben ermee opgegroeid...met windhonden. Ik weet niet anders of mijn ouders hebben altijd Afghaanse windhonden gehad. Geen deuren open laten staan, een hoog omheinde tuin en buiten vooral aan de lijn houden! Onze vakanties werden er op aangepast en vaak op zoek naar plekken waar ze dan ook echt los konden. Dat is ook een reden geweest om ons grondstuk goed te omheinen om zo in het bijzondere windhonden en andere rassen onbezorgd los te laten lopen en spelen.

Vakantieplekken waar geen kinderen mogen komen stijgt nog steeds. Maar veelal worden honden ook geweerd. De Siriushoeve staat voor een vakantie zonder kinderen waar je juist welkom bent met je honden. Wij zijn geen kinderhaters, maar wij hebben deze keuze wel overwogen gemaakt gemaakt.
Opvallend is dat mensen vaak onzeker zijn over het "op vakantie mag gaan naar Duitsland gaan met hoog risico honden". Maar ook welke regels gelden er nog meer als je met je hond op vakantie gaat in Duitsland. In mijn blog zal ik proberen hier meer duidelijkheid in te geven.

December is in Duitsland een echte feestmaand. Heel bekend zijn natuurlijk de gezellige kerstmarkten en de adventsdagen. Maar ook Sinterklaas wordt hier gevierd. Niet zo uitgebreid als bij ons, maar toch! In Duitsland is het de Heiligen Nikolaus, of hier in Ostfriesland beter bekend als Sünnerklaas. Als kind wist ik niet beter of Sinterklaas ging na pakjesavond samen met zijn Pieten terug naar Spanje. En wat was ik blij met al mijn cadeaus. Maar vooral dat ik weer lief genoeg geweest was om...

Het Heseler Wald is knap 600ha groot en zalig om daar een wandeling met je honden te maken. Vlak naast de parkeerplaatsen is een meertje, de Silbersee. Perfect voor een picknick na je wandeling en om de honden dan even lekker te laten badderen.

Aanlijnplicht tijdens het broedseizoen, hoe en wat
Onze gasten weten het. De natuur begint bij ons naast de deur. Reetjes die je voorbij ziet komen, fazanten die 's avonds de bomen in fladderen. Een roofvogel die in de lucht zweeft, zoekend naar een prooi. Wij houden van onze natuur en willen deze graag behouden. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat we graag onze gasten attenderen op het broedseizoen. De enige periode in het jaar dat er een aanlijnplicht geldt voor je honden.

Neuenburger Urwald ligt vlakbij Zetel zo'n 60km bij ons vandaan. Het is een omvangrijk bosgebied met eeuwenoude bomen welke sinds 1700 niet meer door mensen is gesnoeid en onderhouden. Je waant je dan ook bijna door de jungle. Beleef een mooie wandeling met je honden in het oerwoud van Ostfriesland Bij de ingang van het oude bos is de parkeerplaats. Hier staat een prachtige houten boog met de inscriptie "zum Urwald". Hier begint je wandeling door de "jungle" en door andere delen van het...

Meer weergeven