De Thülsfelder Tallsperre is een ca. 170ha groot stuwmeer omgeven door heide, zandvlakten en bos. De prachtige natuur nodigt je uit om heerlijke wandelingen te maken over de vele paden rondom dit meer.

Het Heseler Wald is knap 600ha groot en zalig om daar een wandeling met je honden te maken. Vlak naast de parkeerplaatsen is een meertje, de Silbersee. Perfect voor een picknick na je wandeling en om de honden dan even lekker te laten badderen.

Heerlijk wandelen met je honden in de natuur is echt ontspannend. En als de honden dan ook nog eens los mogen is helemaal geweldig. Bij ons in Niedersachsen mogen de honden bijna het hele jaar loslopen. Het broedseizoen welke loopt van 1 april tot 15 juli dienen de honden echter aangelijnd te zijn. Dit natuurlijk niet zonder reden!

Neuenburger Urwald ligt vlakbij Zetel zo'n 60km bij ons vandaan. Het is een omvangrijk bosgebied met eeuwenoude bomen welke sinds 1700 niet meer door mensen is gesnoeid en onderhouden. Je waant je dan ook bijna door de jungle. Bij de ingang van het oude bos is de parkeerplaats. Hier staat een prachtige houten boog met de inscriptie "zum Urwald". Hier begint je wandeling door de "jungle" en door andere delen van het Neuenburger-bos. Op een lengte van meer dan 14 km voert dit pad door het bos,...

Heerlijk wandelen met je honden kan al vanaf de Siriushoeve op de Ostfriesland Wanderweg of over de stille landwegen met hun prachtige vergezichten. Maar Ostfriesland biedt zo veel meer gebieden waar je prachtige wandelingen met je honden kunt maken. Speciaal voor jullie hebben wij onze top 3 van wandelgebieden gemaakt welke je zeker eens moet bezoeken.

Fietsen in de regio Ostfriesland is om vele redenen iets heel bijzonders. Prachtige landschappen, de Noordzee altijd binnen direct bereik, rustige routes, schilderachtige kanalen en meertjes, pittoreske stadjes en dorpen met karakteristieke huizen. Het fietspadennet in deze noordelijke regio van Duitsland is niet alleen perfect onderhouden, maar ook nauwgezet van duidelijke bordjes voorzien.

Moin, moin!!! Ontdek ons mooie Ostfriesland tijdens je vakantie bij ons op de Siriushoeve. Een afwisselend landschap met bossen, water en weidse vergezichten. Een streek met een eigen cultuur, gewoontes en taal. Oude havenstadjes en molens, soms ongerepte natuur waar nog rust en stilte heerst. Een streek om te ontdekken en waar voor elk wat wils is. Ostfriesland stijgt in populariteit bij de Duitsers, en zoals ze hier zeggen: Wir wohnen wo andere Urlaub machen.

Bezoek tijdens je vakantie op de Siriushoeve de stad Leer. Winkelen in de Mühlenstraße, een wandeling door de Altstad met zijn kleine winkeltjes en cafeetjes. Maar ook flaneren op de Uferpromenade en een terrasje pakken bij de oude haven zijn de ingredienten van deze gezellige stad.

Een oase van stilte, blauw water omringd met strand en bomen. Nog bijna ongekend maar zo mooi dat je er stil van wordt. De Wieksee, een absolute aanrader om met je honden heen te gaan.

hondenvakantie op instagram
Volg jij ons al op Instagram? Sinds een tijdje zijn wij daar namelijk ook te vinden. Jij kunt ons volgen via @Siriushoeve en wanneer jij jouw foto´s tagt met #Siriushoeve of #hondenwelkom dan weet je zeker dat wij jouw foto´s zien. Natuurlijk geven wij jou een like, wij vinden het namelijk altijd leuk foto´s van onze trouwe volgers te zien.

Meer weergeven