Ik ben ermee opgegroeid...met windhonden. Ik weet niet anders of mijn ouders hebben altijd Afghaanse windhonden gehad. Geen deuren open laten staan, een hoog omheinde tuin en buiten vooral aan de lijn houden! Onze vakanties werden er op aangepast en vaak op zoek naar plekken waar ze dan ook echt los konden. Dat is ook een reden geweest om ons grondstuk goed te omheinen om zo in het bijzondere windhonden en andere rassen onbezorgd los te laten lopen en spelen.

Vakantieplekken waar geen kinderen mogen komen stijgt nog steeds. Maar veelal worden honden ook geweerd. De Siriushoeve staat voor een vakantie zonder kinderen waar je juist welkom bent met je honden. Wij zijn geen kinderhaters, maar wij hebben deze keuze wel overwogen gemaakt gemaakt.
Opvallend is dat mensen vaak onzeker zijn over het "op vakantie mag gaan naar Duitsland gaan met hoog risico honden". Maar ook welke regels gelden er nog meer als je met je hond op vakantie gaat in Duitsland. In mijn blog zal ik proberen hier meer duidelijkheid in te geven.

December is in Duitsland een echte feestmaand. Heel bekend zijn natuurlijk de gezellige kerstmarkten en de adventsdagen. Maar ook Sinterklaas wordt hier gevierd. Niet zo uitgebreid als bij ons, maar toch! In Duitsland is het de Heiligen Nikolaus, of hier in Ostfriesland beter bekend als Sünnerklaas. Als kind wist ik niet beter of Sinterklaas ging na pakjesavond samen met zijn Pieten terug naar Spanje. En wat was ik blij met al mijn cadeaus. Maar vooral dat ik weer lief genoeg geweest was om...

Het Heseler Wald is knap 600ha groot en zalig om daar een wandeling met je honden te maken. Vlak naast de parkeerplaatsen is een meertje, de Silbersee. Perfect voor een picknick na je wandeling en om de honden dan even lekker te laten badderen.

Aanlijnplicht tijdens het broedseizoen, hoe en wat
Onze gasten weten het. De natuur begint bij ons naast de deur. Reetjes die je voorbij ziet komen, fazanten die 's avonds de bomen in fladderen. Een roofvogel die in de lucht zweeft, zoekend naar een prooi. Wij houden van onze natuur en willen deze graag behouden. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat we graag onze gasten attenderen op het broedseizoen. De enige periode in het jaar dat er een aanlijnplicht geldt voor je honden.

Neuenburger Urwald ligt vlakbij Zetel zo'n 60km bij ons vandaan. Het is een omvangrijk bosgebied met eeuwenoude bomen welke sinds 1700 niet meer door mensen is gesnoeid en onderhouden. Je waant je dan ook bijna door de jungle. Beleef een mooie wandeling met je honden in het oerwoud van Ostfriesland Bij de ingang van het oude bos is de parkeerplaats. Hier staat een prachtige houten boog met de inscriptie "zum Urwald". Hier begint je wandeling door de "jungle" en door andere delen van het...

Heerlijk wandelen met je honden kan al vanaf de Siriushoeve op de Ostfriesland Wanderweg of over de stille landwegen met hun prachtige vergezichten. Maar Ostfriesland biedt zo veel meer gebieden waar je prachtige wandelingen met je honden kunt maken. Speciaal voor jullie hebben wij onze top 3 van wandelgebieden gemaakt welke je zeker eens moet bezoeken.

Fietsen in de regio Ostfriesland is om vele redenen iets heel bijzonders. Prachtige landschappen, de Noordzee altijd binnen direct bereik, rustige routes, schilderachtige kanalen en meertjes, pittoreske stadjes en dorpen met karakteristieke huizen. Het fietspadennet in deze noordelijke regio van Duitsland is niet alleen perfect onderhouden, maar ook nauwgezet van duidelijke bordjes voorzien.

Moin, moin!!! Ontdek ons mooie Ostfriesland tijdens je vakantie bij ons op de Siriushoeve. Een afwisselend landschap met bossen, water en weidse vergezichten. Een streek met een eigen cultuur, gewoontes en taal. Oude havenstadjes en molens, soms ongerepte natuur waar nog rust en stilte heerst. Een streek om te ontdekken en waar voor elk wat wils is. Ostfriesland stijgt in populariteit bij de Duitsers, en zoals ze hier zeggen: Wir wohnen wo andere Urlaub machen.

Meer weergeven