Informatie vakantie met hond Duitsland

Mijn hond draagt een geel lintje
Waarschijnlijk heb je wel eens over de "gele hond" gehoord of gelezen. Ik althans wel, en ik heb waarschijnlijk net als jullie altijd gedacht: Goed te weten, maar ik heb niet zo'n hond, dus voor mij niet echt van belang. En daar ga ik nu dus echt op terug komen. De gele hond is iets wat IEDEREEN moet weten en DOEN! Zelfs als je geen hond hebt.

Opvallend is dat mensen vaak onzeker zijn over het "op vakantie mag gaan naar Duitsland gaan met hoog risico honden". Maar ook welke regels gelden er nog meer als je met je hond op vakantie gaat in Duitsland. In mijn blog zal ik proberen hier meer duidelijkheid in te geven.

Aanlijnplicht tijdens het broedseizoen, hoe en wat
Onze gasten weten het. De natuur begint bij ons naast de deur. Reetjes die je voorbij ziet komen, fazanten die 's avonds de bomen in fladderen. Een roofvogel die in de lucht zweeft, zoekend naar een prooi. Wij houden van onze natuur en willen deze graag behouden. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat we graag onze gasten attenderen op het broedseizoen. De enige periode in het jaar dat er een aanlijnplicht geldt voor je honden.

Goed voorbereid op vakantie met je honden naar Duitsland. Lees onze algemene tips en de regelgeving welke geldt wanneer je afreist met honden naar Duitsland.