Mijn hond draagt een geel lintje

Mijn hond draagt een geel lintje en iedereen mag, moet zelfs weten waarom. Mijn hond heeft het er moeilijk mee als mensen naar haar toe lopen of te dichtbij komen, tegen haar gaan praten of haar willen aaien. Mijn hond heeft er moeite als zij aangelijnd is en loslopende honden naar haar toe rennen. Mijn hond draagt een geel lintje want zij heeft ruimte nodig.

Gele hond project

De gele hond zal wellicht bij sommigen bekend zijn, maar naar mijn idee te weinig. Vandaar deze blog.

 

De gele hond,  wat betekend dt eigenlijk?

Wanneer je een hond ziet met een geel vestje, sleeve of strik wordt er aangegeven dat deze hond om wat voor reden dan ook, ruimte nodig heeft. Maar eerlijk gezegd vind ik de redenen waarom niet eens zo belangrijk. Ongeacht waarom, houd je aan de volgende regels.

 

✔️Lijn je hond aan

✔️Houd afstand

✔️Geef ruimte

✔️Negeer de hond

 

Note:

Negeren is de hond niet aankijken, niet aaien, niet tegen praten! 

 

Beeld je dit eens in

 

 • In het openbaar vervoer of ruimte iemand iets te dichtbij je komt zitten of staan
 • Die (on)bekende die je iets te vaak of te lang aanstaart
 • Die kennis die altijd weer zijn hand of arm op je schouder legt
 • Dat familielid wat altijd vindt een hand door je haar te moeten halen.

Wij hebben soms ook momenten dat anderen iets te dichtbij komen en ons hier niet lekker bij voelen. Onze hond heeft dat gevoel altijd en bij iedereen. Het verschil: Wij ademen even diep in, zetten even de kiezen op elkaar, of vragen beleefd ermee op te houden. Mijn hond? Die gaat enorm blaffen en springen en raakt enorm in de stress. Een hond doet, omdat hij moet. En daarom draagt mijn hond een gele strik, want zij heeft ruimte nodig.

 

Verplaats je in de hond

Het aller eerste boek  over honden opvoeden begon met de inleiding:

Onthoud altijd dit:

Wij mensen hebben het vermogen om als een hond te denken

Verwacht nooit van een hond dat hij zal denken als een mens

Dus hoe leuk je er ook uitziet, hoe goed je ook met honden bent, met welke goede bedoelingen je mijn hond ook wil benaderen. Al zou het gaan om het geven van een koekje of een aai.

DIT IS NIET HOE MIJN HOND DENKT EN JOU ZIET! 


Negeer jij mijn hond, dan negeert zij jou ook! Ook al gaat ze aan je snuffelen, dit doet ze niet om aandacht aan jou te vragen. Mijn hond snuffelt aan je, omdat ze wil ruiken wie je bent. Tot slot

Zie jij een "gele hond"

 • lijn je hond aan
 • geef ruimte
 • houd afstand
 • negeer de hond

Heb jij een hond die ook extra ruimte nodig heeft, geef hem/haar dat gele strikje/jasje.

Laten we elkaars honden helpen de ruimte te geven die ze zo hard nodig hebben. Dit voorkomt veel stress voor zowel hond als baas.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Wilma (zaterdag, 16 maart 2024 08:24)

  Ik ben het er helemaal mee eens , dat er meer aandacht aan gegeven moet worden, om mensen er zich bewust van worden! Ik ben er ook pas achtergekomen doordat mijn huidige hond uitvalt naar andere honden (angst) dan ga je je er in verdiepen en dan kom je dat gele lintje tegen, en merk je dat veel het niet weten! Dus Top dat jullie dit onder de aandacht brengen ��