Graag stellen we ons even voor!

Wij zijn Klaas en Anouschka en trotse eigenaren van onze Duitse Doggen Nudar en Fausto en echte hondenliefhebbers. Als kind zijnde zijn we allebei ook met honden opgegroeid. We waren er dan samen ook al snel over uit dat wij ook een hond zouden nemen. Onze eerste hond was onze Dobermann Basso. Een geweldige hond die we overal mee heen namen. Natuurlijk  ging hij ook mee op vakantie. En omdat één ook maar alleen is, besloten we er een tweede hond bij te nemen. Twee jaar later kwam vanuit Spanje onze lieve Galgo Crispi bij ons wonen. Basso en Crispi waren al snel vrienden en ons gezinnetje was compleet. En ja, ook Crispi ging overal mee heen. Dus ook mee op vakantie. Maar dat was niet zo makkelijk als het leek!


Al vrij snel kwamen we erachter dat je met twee honden niet overal welkom waren. Daarbij ook nog eens dat we nu graag een omheining bij het huisje wilden. Crispi was in tegenstelling tot Basso, een hond die absoluut niet los kon en dus ook niet bij ons bleef. Hij was een jager in hart en nieren. We hebben heel wat teleurstelling moeten verwerken tijdens onze vakanties. Maar dat terzijde, wij denken dat iedereen zijn verhaal daar wel in heeft. Niet deugdelijke omheiningen, veel betalen voor je hond terwijl er niks voor hun was enz. Dit moet anders kunnen, vonden wij. En zo is tijdens een vakantie van ons het idee geboren een paradijsje te maken voor de honden samen met hun baasjes. Want hoe lekker is het, als je hond overal vrij rond kan lopen zonder te ontsnappen. Dan pas kunnen wij baasjes zich ook pas ontspannen.

Na veel zoeken en veel gezien te hebben stuitten wij per toeval op onze boerderij in Rhauderfehn wat een hondenpension was geweest. Alles in het plaatje klopte, de ligging, het grondstuk. Het enige wat nog moest gebeuren was verbouwen, maar voor was dit de uitdaging. In 2008 zijn wij naar Duitsland verhuist. Klaas die toen nog een klussenbedrijf had, is hier mee gestopt, om zo elke dag met de verbouwing bezig te zijn. Zo ook kwam in deze periode onze eerste Duitse Dog Nudar in het leven. Immers er was plaats genoeg voor een hond erbij. Na twee jaar bouwen en verbouwen werden onze eerste twee woningen een feit. Onze gasten konden komen. En hoe! Al vrij snel kwamen de boekingen binnen, dat we veel eerder dan gepland ook onze derde woning na een jaar hebben gerealiseerd.

Helaas zijn Crispi en Basso niet meer bij ons. Ze hebben bij ons een mooi leven gehad en een paar jaren van de Siriushoeve mogen meemaken. Als wij hun samen niet hadden gehad waren wij dit waarschijnlijk nooit begonnen. Wij blijven hun dan ook altijd dankbaar en in het bijzonder onze Galgo Crispi. Zij waren toen onze inspiratiebron, de eigenlijke grondzetters van de Siriushoeve.

Onze Duitse Dog Nudar is er nog steeds en zit hoe wij het noemen in haar "bonus jaren" Want 9 jaar voor een Dog is toch een hele leeftijd. Ook is er nog onze "kleine" stuiterbal Fausto. Klein tussen aanhalingstekens want als je hem zou ontmoeten is hij alles behalve klein. 


meerdere honden welkom
vakantie met hond
Ostfriesland beleven