Graag stellen we ons even voor! Hondenliefhebbers voor hondenliefhebbers.

Wij met onze Doggen Fausto en Nudar
Wij met onze Doggen Fausto en Nudar
Onze Galgo Crispi en Dober Basso
Onze Galgo Crispi en Dober Basso

Hallo,

Wij zijn Klaas en Anouschka en van kinds af aan echte hondenliefhebbers. Toen wij nog in Nederland woonden en eindelijk de tijd en ruimte hadden, kwam er ook al snel een hond in ons leven. Dit was Basso, onze Labrador die op een Dobermann leek. Twee jaar later kwam vanuit een onverwachte hoek dan ook Galgo Crispi bij ons wonen. Ons gezinnetje was compleet!

 

Ook namen wij hen altijd mee op vakantie wat altijd weer een enorme zoektocht was. En als je dan eindelijk iets gevonden had, waren we toch heel vaak teleurgesteld. Omheiningen die niet deugdelijk waren, extra betalen voor je hond terwijl er voor hun niks aanwezig was of weggekeken worden omdat je honden wel heel "groot" waren! Tijdens zo'n vakantie met onze honden voortdurend aan de lijn, hadden wij zoiets van: Dit moet anders kunnen! En ons idee werd geboren. Een accommodatie volledig gericht op baasjes  met hun honden om hun een echte hondenvakantie te bezorgen. 

 

Onze belangrijkste punten : Alles hoog en hondenproof omheind,  geen directe buren, van alles voor de honden aanwezig en natuurlijk een mooie en hondvriendelijke omgeving! Onze zoektocht kon beginnen. 

 

Na een lange speurtocht vonden wij in 2008 DE locatie. Een meer dan 100 jaar oude Fehnhof in Ostfriesland. Een voormalig hondenpension in een prachtige en rustige omgeving van Rhauderfehn. Een locatie met vele mogelijkheden om er een prachtig honden paradijsje van te maken.Hier konden wij onze dromen verwezenlijken. De bouw van vakantiewoningen op een groot omheind terrein,waar alles aanwezig is voor een vakantie met je honden.   


Er moest natuurlijk heel hard gewerkt worden om alles te realiseren. Te bedenken dat we alleen maar een huis en een hele grote "stal" hadden. Hier wilden wij drie vakantiewoningen in realiseren. Om te beginnen met twee woningen, immers we moesten eerst maar zien of er vraag naar was. Na een grote verbouwing van 2 jaar waren onze eerste twee vakantiewoningen in 2010 gereed. Ook kondigden zich  al snel onze eerste gasten aan. Ons concept blijkt een succes. de boekingen bleven binnenkomen, ook al voor het jaar er na. Binnen een jaar hebben wij door de vele aanvragen daarom ook onze derde woning gereed gemaakt. Vaak vragen gasten ons of we er nog een vakantiewoning bij maken. De potentie is er, maar wij willen het graag kleinschalig houden. Nu is er voldoende ruimte voor iedereen, en vooral voor de honden. 

 

Wil je graag zien hoe het allemaal was, bekijk dan de foto's op ons blog van de grote verbouwing

Hartelijke groeten en graag tot ziens! 

Klaas en Anouschka 


Siriushoeve, it's all in the name

Mensen vragen ons vaak hoe we op de naam Siriushoeve gekomen zijn. Dat onze vakantiewoningen in een hoeve gerealiseerd zijn hoeven we niet uit te leggen. De naam Sirius komt van de ster "Sirius"

Sirius wordt ook wel de  "Dog Star" genoemd en is de helderste ster aan de hemel. De ster Sirius behoord tot het sterrenbeeld " de Grote Hond" en is daarbij de grote beschermer dan wel de Alfa van de andere sterren uit dierenriem "de hond"

Zoals je in ons logo ziet, zie je de sterren daar in terug,