Over het roer om en de grote verbouwing

En daar zit je dan op oude tuinmeubels in je "nieuwe" huis. Nog een beetje onwennig maar toch voelden we ons gelijk thuis. Want wat een mooi plekje en dan de rust die als een deken om ons heen viel. Tijd om een planning  te maken en alles in details uitwerken.  

Hoe het allemaal was

De vorige bewoonster had een hondenpension. In ons bijgebouw zijn dan ook nog deels kennels. Met het grote voordeel erbij dat ons grondstuk ook al deels omheind was.Ideaal, daar nu ook onze eigen honden gewoon lekker buiten konden vertoeven zonder te kunnen ontsnappen.  De vorige bewoonster was ook gek op tuinieren en dat kon je ook zien! Een mooie aangelegde tuin met veel groen. Voor mij weer een taak het ook mooi te houden. Aangrenzend nog een grote weide wat u natuurlijk onze speelweide is. En dan was er natuurlijk nog de oude stal. Hier moest het gaan gebeuren. Drie vakantiewoningen waar onze toekomstige gasten samen met hun honden een heerlijke vakantie te beleven. Zoals wij zelf altijd zeggen: De koeien stonden er net niet meer in. 

Eerst afbreken, dan weer opbouwen.

Wat ben je gezegend als je handig bent. Klaas met zijn ervaringen in de bouw heeft alles zelf gerealiseerd met mij voor de hang en spandiensten. Voor een goede basis moest er eerst gesloopt worden. Oude muurtjes werden gesloopt om zo een grote ruimte te krijgen.  Van hieruit konden wij alles weer opbouwen. Muren werden opgetrokken, kozijnen geplaatst en onze woningen kregen vorm. Tussen het verbouwen door hebben wij ook tijd genomen om samen met de honden onze mooie omgeving te ontdekken. Ontspanning tussendoor is toch wel belangrijk om het zo vol te houden. Wij wilden graag de verbouwing beheersen en niet andersom. Nadat binnen alles gerealiseerd was, kwam natuurlijk nog het stukje buiten. Terrassen aanleggen en extra omheiningen. De basis was gelegd en de Siriushoeve een feit!

Na twee jaar hadden wij twee woningen gereed voor de verhuur. Op 1 april 2010 ontvingen wij onze eerste gasten.  De derde wouden wij pas gereed maken als wij zeker wisten dat er voldoende vraag was naar een vakantie bij ons op de Siriushoeve. Dat heeft dus nog geen jaar geduurd dat we ook onze derde woning konden verhuren. Wij zelf zijn enorm trots op wat wij hier neergezet hebben. Ook vonden wij het vooral een hele leuke periode, je leert jezelf maar ook elkaar heel goed kennen. Wij kunnen vooral zeggen: Samen zijn wij een goed team!  

De Siriushoeve 10 jaar later

Nog een paar weken en dan is het maart 2018. Dan is het alweer 10 jaar geleden dat wij naar Duitsland vertrokken. Wat gaat de tijd toch snel! Dat is altijd weer zo'n mijlpaal om terug te kijken. In die tien jaar hebben wij aardig aan de weg getimmerd. In deze periode ook weer vele vernieuwing, maar ook aanvullingen zoals een plonsvijver,agility, grillhut en nog veel meer om van de Siriushoeve een echt hondenparadijsje te maken. Heel veel honden met hun baasjes hebben wij mogen verwelkomen en velen zien wij elk jaar weer terug. Bedankt allemaal voor het vertrouwen! Uiteraard gaan wij er de komende 10 jaar er weer tegen aan. Stil zitten doen we zeker niet. Zo zijn wij momenteel in ons bijgebouw aan het verbouwen. Hier komt een recreatieruimte als aanvulling voor de groepen die bij ons komen, maar natuurlijk ook voor onze individuele gasten om elkaar te kunnen ontmoeten. Ik kan nu alleen nog maar zeggen dat het heel mooi wordt. Over een paar weken zal de ruimte gereed zijn. Wil je graag op de hoogte blijven van deze verbouwing? Volg ons op Facebook of Instagram.