Ostfriesland, verrassend mooi met een geheel eigen karakter.

Rust, ruimte en natuur, ver weg van alle drukte en hectiek. Veel water, kleine bossen en prachtige vergezichten over de groene weiden is genieten, het hele jaar door. De prachtige natuur in onze streek nodigt je uit om lange wandelingen met je hond te maken en actief te beleven. Een vakantie op de Siriushoeve  geeft voor menig hond maar ook baasjes een bijna ongekend gevoel van vrijheid. Door de ligging, vlak over de Nederlandse grens, is de Siriushoeve ook ideaal voor een weekendje of midweekje weg. 

Verscholen tussen de oude wallhecken ligt ons hondenparadijsje de Sirushoeve

Verscholen in het dichtst begroeide wallhecken-landschap van Ostfriesland, aan het eind van een stille landweg ligt de Siriushoeve. Vanaf hier is het dan ook gelijk mogelijk om te gaan wandelen met je honden. Over smalle landwegen met  prachtige vergezichten of op de Ostfriesland Wanderweg. Deze ligt op slechts 2km bij ons vandaan en is hierbij ook de langste wanderweg van Ostfriesland. Buiten het broedseizoen om (1 april tot 15 juli) geldt er in onze regio geen lijnplicht. Houd er wel rekening mee dat menig ree of haas niet zal wegblijven uit hun zichtveld. 

Door de centrale ligging alles binnen handbereik

Door de centrale ligging ben je al met 10 minuten rijden in het dorp Rhauderfehn. Hier vind je diverse supermarkten voor je dagelijkse boodschappen en een grote dierenwinkel. Ook zijn er restaurantjes en terrasjes waar je honden welkom zijn.  Deze adressen hebben wij samengebundeld in de infomap, welke in de vakantiewoning ligt.  Wil je graag een stadje bezoeken?  De stadjes Leer en Papenburg zijn per auto goed te bereiken en slechts 15km bij ons vandaan. 

Echte waterratten: waterpret voor vier poten

Ostfriesland  kenmerkt zich ook door vele kanalen en kleine meertjes. Dus ook als je hond een echte waterrat is kan hij zijn hart bij ons ophalen. Het meer in onze omgeving om met je honden heen te gaan is de Wieksee. Een paradijsje waar je enkel eens een ander baasje met zijn honden zult zien. Naast zwemmen met je honden kun je ook een prachtige wandeling om het meer heen maken.  

Ostfriesland actief met je hond beleven

 Ben je graag actief  of trek je er het liefst op uit met je honden?  Op korte rijafstand zijn er vele mogelijkheden.  

Door de veelzijdigheid van onze natuur is er veel te ontdekken en te beleven.

Of wat te denken aan een bezoekje aan ons oudste vissersdorp Greetsiel  of historische stad Jever.