Ostfriesland, verrassend mooi met een geheel eigen karakter.

Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Ostfriesland is gebeurd. De drie-eenheid van mars-, veen- en geestgronden geeft ook vandaag de dag nog een indruk van de perfecte natuur. Veel water, kleine bossen en weidse uitzichten nodigt uit tot ontspannen en het actief beleven. Ver weg van het drukke verkeer, met een bijna ongekende vrijheid voor zowel baas als hond, kun je hier genieten van een heerlijke vakantie met je honden.

Verscholen tussen de oude wallhecken ligt ons hondenparadijsje, de Sirushoeve

De Siriushoeve is landelijk gelegen en ligt tussen de eeuwenoude wallhecken aan het eind van een doodlopende  landweg in de gemeente Rhauderfehn.  Heerlijk wandelen kan gelijk vanaf de Siriushoeve over de stille landwegen en op de Ostfriesland Wanderweg. Genieten van de rust, prachtige vergezichten en de mooie soms bijna ongerepte natuur. Honden mogen hier buiten het broedseizoen (01 april tot 15 juli) loslopen. Houd er dan nog wel rekening mee dat menig ree of haas niet zal wegblijven uit hun zichtveld. Ook op korte rijafstand zijn er prachtige bos- en natuurgebieden waar je mooie  hondenwandelingen kunt maken. 

Rhauderfehn biedt alles voor een ontspannen vakantie.

De gemeente Rhauderfehn is zeer divers en bekent om zijn unieke veenlandschap, vele kanalen en wallhecken. Karakteristieke boerderijen en oude molens markeren ons landschap. Er zijn vele fiets-en wandelpaden door de soms ongerepte natuur. Naast wandelen met je honden zijn er volop andere activiteiten te doen. 

 

Op slechts 7km ligt het dorp West-Rhauderfehn Hier vind je diverse supermarkten, een grote dierenwinkel, maar ook restaurantjes waar je met de honden welkom bent.  Op 2 km afstand is een warme bakker welke ook op zondagochtend geopend is. 


Vakantie met meerdere honden