Ostfriesland, verrassend mooi met een geheel eigen karakter.

Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Ostfriesland is gebeurd. Veel water, kleine bossen en weidse uitzichten over de landerijen nodigt uit tot ontspannen en het actief beleven het hele jaar door. Kleine dorpjes met karakteristieke boerderijen en oude molens doen je vermoeden dat de tijd even heeft stil gestaan Door de afwisseling van de natuur en zijn mogelijkheden, is er voor elke hond en zijn baas wel iets te beleven. 

Verscholen tussen de oude wallhecken ligt ons hondenparadijsje de Sirushoeve

Landelijk maar toch centraal gelegen ligt aan het eind van een stille landweg de Siriushoeve,verscholen in het prachtige wallhecken-landschap omgeven door rust en natuur. Vanaf hier is het dan ook heerlijk  wandelen met je honden. Kleine landwegen met prachtige vergezichten of over de Ostfriesland Wanderweg.  Je honden mogen (behalve in het broedseizoen van 01 april tot 15 juli) hier ook loslopen. Houd er wel rekening mee dat menig ree of haas niet zal wegblijven uit hun zichtveld. 

Door de centrale ligging alles binnen handbereik

Door de centrale ligging ben je al met 10 minuten rijden in het dorp Rhauderfehn. Hier vind je diverse supermarkten voor je dagelijkse boodschappen en een grote dierenwinkel. Ook zijn er restaurantjes en terrasjes waar je honden welkom zijn.  Deze adressen hebben wij samengebundeld in de infomap, welke in de vakantiewoning ligt.  Wil je graag een stadje bezoeken?  De stadjes Leer en Papenburg zijn per auto goed te bereiken en slechts 15km bij ons vandaan. 

Echte waterratten: waterpret voor vier poten

Ostfriesland  kenmerkt zich ook door vele kanalen en kleine meertjes. Dus ook als je hond een echte waterrat is kan hij zijn hart bij ons ophalen. Het meer in onze omgeving om met je honden heen te gaan is de Wieksee. Een paradijsje waar je enkel eens een ander baasje met zijn honden zult zien. Naast zwemmen met je honden kun je ook een prachtige wandeling om het meer heen maken.  

Ostfriesland actief met je hond beleven

 Ben je graag actief  of trek je er het liefst op uit met je honden?  Op korte rijafstand zijn er vele mogelijkheden.  

Door de veelzijdigheid van onze natuur is er veel te ontdekken en te beleven.

Of wat te denken aan een bezoekje aan ons oudste vissersdorp Greetsiel  of historische stad Jever.