Moin, moin, welkom in het mooie Ostfriesland, een paradijs net over de grens.

Moin, moin, dat is onze begroeting in Ostfriesland, de hele dag door.  Een begroeting die je zeker zal horen tijdens je wandeling met je honden. Vlak, veel groen, water en prachtige vergezichten. Ostfriesland lijkt op Nederland maar heeft toch een heel eigen karakter. In welk jaargetijde je ook komt, de omgeving van Ostfriesland zal je doen verrassen. Ver weg van het drukke verkeer, met een bijna ongekende vrijheid voor zowel baas als hond, kun je hier in alle rust genieten van een heerlijke vakantie met je honden.

Verscholen tussen de oude wallhecken ligt ons hondenparadijsje, de Sirushoeve

De Siriushoeve is landelijk gelegen en ligt tussen de eeuwenoude wallhecken aan het eind van een doodlopende  landweg in de gemeente Rhauderfehn.  Door dat hier geen tot weinig verkeer is kun je vanaf de Siriushoeve  gelijk beginnen aan een wandeling met je honden. Als je bij ons de straat uitloopt kom je op de Ostfriesland Wanderweg, de oudste en langste (97km) wanderweg in Ostfriesland. Vanaf hier kun je mooie hondenwandelingen maken, bijvoorbeeld naar het dorp om een terrasje te pakken.  Maar ook  op de stille landwegen is het heerlijk wandelen met de honden. Verkeer zul je  bijna niet tegenkomen. Ook hier is het genieten van de rust, prachtige vergezichten en de mooie soms bijna ongerepte natuur.  Honden mogen buiten het broedseizoen (01 april-15 juli)  loslopen. Houd er wel rekening mee, zeker met de honden die graag jagen, dat menig ree of haas niet zal wegblijven uit hun zichtveld.  Wil je meer ontdekken van Ostfriesland?  Trek er op uit  met je honden en ontdek  onder andere de stadjes Leer, Greetsiel  of andere gebieden waar je kunt wandelen met je honden.  Wil je een dagje helemaal niks doen, kan dat natuurlijk ook. Onze omheinde speelweide geeft voldoende ruimte en vertier voor je honden zodat hun het aan niets zal ontbreken.

Rhauderfehn biedt alles voor een ontspannen vakantie.

Ontdek de diversiteit en het afwisselende landschap van de gemeente Rhauderfehn welke bekent is  om zijn unieke veenlandschap, vele kanalen en wallhecken. Karakteristieke boerderijen en oude molens markeren ons landschap. Er zijn vele fiets-en wandelpaden door de soms ongerepte natuur. In het dorp West-Rhauderfehn kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en is slechts 7 km bij ons vandaan. Hier vind je diverse supermarkten, een grote dierenwinkel, maar ook restaurantjes waar je met de honden welkom bent.  De warme bakker vind je in Collinghorst  en is slechts 2 km bij ons vandaan Hier kun je 's morgens verse broodjes halen. De bakker is ook op zondag geopend van 07.00-11.00 uur. Naast wandelen met je honden zijn er volop andere activiteiten te doen.  Van actief op het water tot cultuur snuiven in een museum, voor elk  is er wat wils.


Ontdek  meer:

hondenwandelingen
Vakantie met meerdere honden