Moin, moin, welkom in het mooie Ostfriesland, een paradijs net over de grens.

Moin, moin, dat is onze begroeting in Ostfriesland, de hele dag door.  Vlak, groen, water en waddeneilanden. Ostfriesland lijkt op Nederland maar heeft toch een heel eigen karakter.  Een prachtig gebied met mooie vergezichten, kleine bossen, water, oude molens, veengebieden en culinaire verrassingen. Ver weg van het drukke verkeer kan in alle rust van onze mooie omgeving genoten worden.

De Siriushoeve is landelijk en rustig gelegen en waar je de natuur nog hoort.

Hondenwandeling hondenvakantie vanaf de Ostfriesland Wanderweg

De Siriushoeve is landelijk gelegen en ligt tussen de eeuwenoude wallhecken aan het eind van een doodlopende  landweg.  Vanaf de Siriushoeve kun je dan ook gelijk beginnen aan een wandeling met de honden. Als je bij ons de straat uitloopt kom je op de Ostfriesland Wanderweg. Vanaf hier kun je mooie hondenwandelingen maken.  Ook  op de stille landwegen is het heerlijk wandelen met de honden. Op deze wegen is weinig tot geen verkeer aanwezig. Genieten van de rust, prachtige vergezichten en de mooie soms bijna ongerepte natuur.  Honden mogen buiten het broedseizoen (01 april-15 juli)  loslopen. Houd er wel rekening mee, zeker met de honden die graag jagen, dat menig ree of haas niet zal wegblijven uit hun zichtveld.  Of trek er op uit  met de honden en ontdek het prachtige Ostfriesland met zijn eigen karakter en cultuur.

In de omgeving van Rhauderfehn is er voor elk wat wils

Vakantie met honden in Ostfriesland
Rhauderfehn

Ontdek de diversiteit en het afwisselende landschap van de gemeente Rhauderfehn Bekent om zijn unieke veenlandschap, vele kanalen en wallhecken. Karakteristieke boerderijen en oude molens markeren dit landschap. Er zijn vele fiets-en wandelpaden door de soms ongerepte natuur. In het dorp West-Rhauderfehn kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en is slechts 7 km bij ons vandaan. Hier vind je diverse supermarkten, een grote dierenwinkel, maar ook restaurantjes waar je met de honden welkom bent.  De warme bakker vind je in Collinghorst  en is slechts 2 km bij ons vandaan Hier kun je 's morgens verse broodjes halen. De bakker is ook op zondag geopend van 07.00-11.00 uur. Naast wandelen met je honden zijn er volop andere activiteiten te doen.  Van actief op het water tot cultuur snuiven in een museum, voor elk  is er wat wils.


Ontdek  meer in het mooie Ostfriesland

hondenwandelingen
Vakantie met meerdere honden