Actief met je hond in Ostfriesland

Ben je graag actief met je hond of trek je er graag op uit, wij hebben alvast een paar tips voor jullie. Uiteraard hebben wij ook in onze vakantiewoningen een infomap en brochures liggen voor nog meer uitjes die je kunt doen.

 

Ostfriesland Wanderweg

Aan het begin van de Greterstrasse vind je de Ostfriesland Wanderweg. Dit voormalige treinspoor loopt van Ihrhoven naar de kust. De Ostfriesland Wanderweg is 97km lang en hiermee de langste maar ook oudste wandelweg van Ostfriesland. Je kan vanaf hier heerlijk wandelen met je honden. Buiten het broedseizoen geldt er geen lijnplicht


Papenburger Wald

Het is niet heel groot, maar even zo goed om een uurtje te gaan wandelen met je honden. En slechts een kwartiertje rijden bij ons vandaan. Wel geldt hier het hele jaar aanlijnplicht. Papenburger Wald ligt vlakbij de Wieksee en is dan ook goed te combineren.


Wandelen met je honden in de bossen van Hesel

In welk seizoen je ook bent , de bossen nodigen altijd uit  om heen te gaan. Vlak achter Leer ligt het Heseler Wald en is hiermee Ostfrieslands grootste bosgebied.  Je kunt hier heerlijk wandelen met de honden en ze laten zwemmen in de Silbersee. Of ga op zoek naar het voormalig klooster Barthe. De plattegrond hiervan is met buxusbomen neergezet.


Met je honden naar de dierentuin.

Heeft jouw hond al eens oog in oog gestaan met een echte leeuw? In Tier-und Freizeitpark Thüle is deze kans wel groot. In dit mooi aangelegde dierenpark zijn je honden ook gewoon welkom.  Er verblijven hier ongeveer 600 dieren van over de hele wereld. Tierpark Thüle is van eind maart tot eind oktober dagelijks geopend.


Thülsfelder Tallsperre, een stuwmeer met een ongekende natuur.

Je ziet het er niet aan af maar dit stuwmeer is 100 jaar terug aangelegd door mensen. Inmiddels is het een prachtig natuurgebied geworden met bos en heidegebied waar ook een schaapskooi is. Je kunt hier uren wandelen en genieten van deze prachtige omgeving. De paden zijn met goede bewegwijzering aangegeven. De langste wandelroute is om het meer heen en is 15km lang.


Fietsen met je hond

Naast wandelen is ook fietsen met je hond een favoriete bezigheid om er samen op uit te gaan. Onze Dobermann en Galgo vonden het in ieder geval geweldig. Vanaf de Siriushoeve zijn meerdere fietsroutes die je kunt doen. In onze folderdisplay staan diverse fietskaarten die je mag gebruiken. Neem gerust je fiets mee of huur voor een dag een fiets bij een van de adressen in de buurt.


Kanovaren met je hond

Samen met je hond kanovaren is een unieke ervaring. Ontdek het prachtige rivierlandschap tussen Rhauderfehn en Langholt per kano. Bijna onaangeroerd strekt de met populieren omzoomde loop van de rivier zich voor je uit. Geniet hier van de rust en ruimte van de natuur. 


Wadlopen met je honden

Ostfriesland is ook Noordzee. Hoewel toch nog 70km bij ons vandaan is het zeker een bezoekje waard. En als het eb wordt kun je van het vaste land over het wad naar het eiland Baltrum lopen.  Deze ca. 3 uren durende hondenwandeling is onder begeleiding van een gids. De terugreis naar het vaste land gaat per ferry. Wil jij ook graag een hondenwandeling anders ervaren, wij informeren graag verder.


En nog een paar tips van ons

  •  Een bezoekje aan een biermuseum brengen
  • Ihlower Kloster en Ihlower Wald
  • Vissen met een gastenkaart. Te verkrijgen bij VVV
  • Labyrinth in Westerhammrich 
  • Rondleiding door een molen
  • Uitwaaien aan Emden Knock
  • Zum Urwald: Omvangrijk bosgebied met eeuwenoude bomen
  • Vissersdorp Greetsiel uit 1870 bezoeken
  • Stadswandeling in Leer
  • Meyerwerft Papenburg. Scheepswerf voor cruiseschepen

Vakantiewoning met hond

Wandelen met de honden

Wil je graag te wandelen met je honden? Wij hebben diverse wandelroutes voor jullie uitgewerkt. Wandelingen gelijk vanaf de Siriushoeve of op korte rijafstand bij ons vandaan. Je kunt ze alvast downloaden of  eventueel uitprinten. Zo heb jij je eigen wandelroutes tijdens je vakantie altijd bij de hand