Ostfriesland actief  met je hond beleven

Ben je graag actief met je honden. Trek er op uit met je honden en geniet van de vele activiteiten die je in onze omgeving kunt doen. Door de veelzijdigheid van de natuur is er voor elk wat wils. Hier een paar tips om met je hond heen te gaan. In onze folderdisplay hebben wij nog meer brochures en kaarten liggen voor leuke uitstapjes. 

Wandelen met je honden in de bossen van Hesel

In welk seizoen je ook bent , de bossen nodigen altijd uit  om heen te gaan. Vlak achter Leer ligt het Heseler Wald en is hiermee Ostfrieslands grootste bosgebied.  Je kunt hier heerlijk wandelen met de honden en ze laten zwemmen in de Silbersee. Of ga op zoek naar het voormalig klooster Barthe. De plattegrond hiervan is met buxusbomen neergezet.

Breng eens een bezoekje met je honden aan de dierentuin.

Heeft jouw hond al eens oog in oog gestaan met een echte leeuw? In Tier-und Freizeitpark Thüle is deze kans wel groot. In dit mooi aangelegde dierenpark zijn je honden ook gewoon welkom.  Er verblijven hier ongeveer 600 dieren van over de hele wereld. Tierpark Thüle is van eind maart tot eind oktober dagelijks geopend.

Thülsfelder Tallsperre, een stuwmeer met een ongekende natuur.

Je ziet het er niet aan af maar dit stuwmeer is 100 jaar terug aangelegd door mensen. Inmiddels is het een prachtig natuurgebied geworden met bos en heidegebied waar ook een schaapskooi is. Je kunt hier uren wandelen en genieten van deze prachtige omgeving. De paden zijn met goede bewegwijzering aangegeven. De langste wandelroute is om het meer heen en is 15km lang.

Fietsen met je hond

Naast wandelen is ook fietsen met je hond een favoriete bezigheid om er samen op uit te gaan. Onze Dobermann en Galgo vonden het in ieder geval geweldig. Vanaf de Siriushoeve zijn meerdere fietsroutes die je kunt doen. In onze folderdisplay staan diverse fietskaarten die je mag gebruiken. Neem gerust je fiets mee of huur voor een dag een fiets bij een van de adressen in de buurt.

Kanovaren met je hond

Samen met je hond kanovaren is een unieke ervaring. Ontdek het prachtige rivierlandschap tussen Rhauderfehn en Langholt per kano. Bijna onaangeroerd strekt de met populieren omzoomde loop van de rivier zich voor je uit. Geniet hier van de rust en ruimte van de natuur. 

En als het eb wordt. Een hondenwandeling eens anders ervaren

Ostfriesland is ook Noordzee. Hoewel toch nog 70km bij ons vandaan is het zeker een bezoekje waard. En als het eb wordt kun je van het vaste land over het wad naar het eiland Baltrum lopen.  Deze ca. 3 uren durende hondenwandeling is onder begeleiding van een gids. De terugreis naar het vaste land gaat per ferry. Wil jij ook graag een hondenwandeling anders ervaren, wij informeren graag verder.