Ihlower wald

Het Ihlower wald is ongeveer 300 hectare groot, en heeft zich de afgelopen jaren heel natuurlijk kunnen ontwikkelen. Er staan voornamelijk beuken, eiken en andere loofbomen, naaldbomen zijn vrij zeldzaam. Er zijn verschillende vochtige gebieden en kleine meren, en het "Krumme Tief" loopt door het bos.

Gemengd bos

Gemengd bos in het Ihlower wald

Het bos is vooral bekend vanwege de opgravingen in het voormalige cisterciënzerklooster en het jachtslot van graaf Johan. Het opgravingsterrein kan worden bezocht en de maquette op ware grootte van het klooster biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Dit maakt het bos echter vrij druk in het gebied van de boswachterij, maar elders zijn er nog rustige hoekjes. Neem hiervoor het kleine pad naar links bij de grote parkeerplaats langs de bosrand of begin de wandeling bij de Ihler Weg in het noordoosten van het bos. Vanaf daar kun je meteen linksaf een pad langs het water nemen naar het "Krummen Tief", langs de oever waarvan je verder kunt wandelen