Cultuur

Greetsiel,  een historische visserstadje
Uittip naar historisch havenstadje Greetsiel

Ihlower wald
Het Ihlower wald is ongeveer 300 hectare groot, en heeft zich de afgelopen jaren heel natuurlijk kunnen ontwikkelen. Er staan voornamelijk beuken, eiken en andere loofbomen, naaldbomen zijn vrij zeldzaam. Er zijn verschillende vochtige gebieden en kleine meren, en het "Krumme Tief" loopt door het bos.

December is in Duitsland een echte feestmaand. Heel bekend zijn natuurlijk de gezellige kerstmarkten en de adventsdagen. Maar ook Sinterklaas wordt hier gevierd. Niet zo uitgebreid als bij ons, maar toch! In Duitsland is het de Heiligen Nikolaus, of hier in Ostfriesland beter bekend als Sünnerklaas. Als kind wist ik niet beter of Sinterklaas ging na pakjesavond samen met zijn Pieten terug naar Spanje. En wat was ik blij met al mijn cadeaus. Maar vooral dat ik weer lief genoeg geweest was om...

Moin, moin!!! Ontdek ons mooie Ostfriesland tijdens je vakantie bij ons op de Siriushoeve. Een afwisselend landschap met bossen, water en weidse vergezichten. Een streek met een eigen cultuur, gewoontes en taal. Oude havenstadjes en molens, soms ongerepte natuur waar nog rust en stilte heerst. Een streek om te ontdekken en waar voor elk wat wils is. Ostfriesland stijgt in populariteit bij de Duitsers, en zoals ze hier zeggen: Wir wohnen wo andere Urlaub machen.

Bezoek tijdens je vakantie op de Siriushoeve de stad Leer. Winkelen in de Mühlenstraße, een wandeling door de Altstad met zijn kleine winkeltjes en cafeetjes. Maar ook flaneren op de Uferpromenade en een terrasje pakken bij de oude haven zijn de ingredienten van deze gezellige stad.