Wandelen met je honden

Heerlijk wandelen met je honden kan al vanaf de Siriushoeve op de Ostfriesland Wanderweg of over de stille landwegen met hun prachtige vergezichten. Maar Ostfriesland biedt zo veel meer gebieden waar je prachtige wandelingen met je honden kunt maken. Speciaal voor jullie hebben wij onze top 3 van wandelgebieden gemaakt welke je zeker eens moet bezoeken.

Een oase van stilte, blauw water omringd met strand en bomen. Nog bijna ongekend maar zo mooi dat je er stil van wordt. De Wieksee, een absolute aanrader om met je honden heen te gaan.

Kort maar krachtig. Een klein blokje om vanaf de camperplaats aan de rand van Rhauderfehn. Wij hebben heerlijk genoten van dit mooie gebied met als afsluiter een grote sorbet op het terras.

Over zandpaden met prachtige vergezichten. Vogels spotten in natuurgebied Holtermoor. Frisse lucht inademen en genieten van het prachtige achterland van Rhauderfen.

Een heerlijk najaarszonnetje. De bomen krijgen prachtige kleuren, de natuur veranderd langzaam om zich klaar te maken voor de winter Het is herfst, een mooi seizoen met aangename temperaturen voor een mooie hondenwandeling.

Maakt u graag lange wandelingen met de honden? Dan is Thülsfelder Tallsperre zeker een aanrader. Dit gebied van 465ha aan bossen, heide en meren nodigt u uit om hier uren te wandelen met de honden. Ontdek deze mooie ongerepte natuur over de vele zandpaden. Uiteraard zijn er ook kortere routes aangegeven. Een plattegrond van Thülsfelder Tallsperre ligt in onze vakantiewoningen ter beschikking.

Duitsland staat bekend om zijn grote autobanen. Dat weten we allemaal. Voor de aanleg hiervan was ook zand nodig. Ook ten Noordwesten van Leer was ook zo'n grote zandafgraving. Immers voor zo'n grote autobaan was veel zand nodig Hoewel het nog in de kinderschoenen staat word sinds 1992 van dit ruim 100 ha grondstuk een prachtig recreatiegebied ontwikkeld. In het hart hiervan een groot meer van 15 ha. Het motto: Ontspanning voor mens en dier.

Heerlijk wandelen langs de dijk aan de Ems. Met je gezicht in de wind even lekker uitwaaien. Een klein dorpje met een oude molen uit 1843. Alsof de tijd hier even heeft stil gestaan. Daarna neerstrijken op het terras met een warm welkom voor onze honden

Reetjes bij Siriushoeve. Hondenvakantie
Op een zondag: -Moeten we nog even weg met de hondjes? -Mjjaahhhh, kan wel. -Waar zullen we heen dan? -'k weet niet. Zeg het maar! -Geen zin om te rijden. -Mwaahhh, gaan we hier toch in de omgeving wandelen? -Is dat wel leuk dan?

Een dag dat bij ons alles in een dichte mist gehuld is. Of dat de reden is weet ik niet maar we hebben besloten met onze honden een boswandeling in het Heseler Wald te maken. Misschien omdat mist iets mystics heeft en in combinatie met bos dit extra wordt het benadrukt.