hondenwandeling Langholter Meer

Een korte wandeling

Vandaag was het zo'n grijze dag met veel regen. Onze honden houden niet van regen! Een druppel op hun kop maakt dat ze volledig op de rem gaan, en dus absoluut niet naar buiten willen. Nou moet ik zeggen dat ze het niet van vreemd hebben. Ze zeggen niet voor niks "de hond gaat op de baas lijken " Of was het nu net andersom?

Toch nog zon!

Hoewel we de hoop op hadden gegeven brak 's middags toch nog de zon door! Zelfs nog een blauwe hemel. Dat nodigde ons toch nog uit een stukje te gaan lopen met de honden. Daar het al 15.00 uur was geweest hebben we gekozen voor een korte wandelijng bij Langholter meer.

Wallhecken Landschaft Rhauderfehn

Langholter Meer

Langholter Meer ligt aan de rand van Rhauderfehn bij de sluis. Hier bevind zich ook het Pedal en Paddel station en camperplaats. Vanaf hier loop je bij het water langs en kan je genieten van de rust met een blik over het mooie wallhecken landschap van Rhauderfehn. Bijzonder zijn de vele vogels die in dit mooie gebied leven. Roofvogels die boven je zweven en watervogels die er zwemmen en broeden.

Daar het de hele dag toch fris was hadden we ons goed aangekleed. Toch had de zon meer kracht gekregen dan we verwacht hadden. Al snel deden we de jassen los. Ook door dat het geregend had was de luchtvochtigheid aardig hoog. Dit was vooral te merken aan de honden. Het rennen en springen van hun ging snel om in sjokken en hijgen. Maar goed dat we voor een klein rondje gekozen hadden. 

Maar ook wij voelden de zon goed branden en dat al in april. Om dan nog even extra van het mooie weer te genieten hebben wij besloten om nog op het terras bij Bruno een heerlijke ijssorbet te gaan eten. Hoe mooier kan je de middag afsluiten?


Impressies