Goed om te weten

Heb je, of ga je een verblijf boeken op de Siriushoeve en wil je meer weten over je accomodatie en de Siriushoeve? Hier vind je alle handige informatie over je verblijf met onder andere aankomst-en vertrektijden en betalingen

Prijzen

-Onze prijzen zijn inclusief gas, water en stroom.

-Voor eindschoonmaak berekenen wij een toeslag

-De bedden zijn bij aankomst opgemaakt.*

-Prijzen zijn tot en met 2 personen

-Extra personen betalen €12, 50 per nacht

-Op aanvraag kan een bench, etensbakken e/o hondenkleden bijgezet worden (indien nog beschikbaar)

-Er staat een grote vriezer in on bijgebouw ter beschikking

 

Note:  De energiekosten zijn inclusief en gebaseerd op de voorzieningen in onze vakantiewoningen. Ivm de stijgende energiekosten bereken wij een toeslag indien men elektrische apparaten van huis mee neemt, dan wel  onnodig apparaten of lichten in de vakantiewoning aan laat staan.

 

Optioneel:

Handdoekenpakket: €5,00

Keukenlinnen: €3,00

Parasol €2,00 per dag (minimaal 3 dagen)

 

Onze vakantiewoningen hebben geen wasmachine of droger. Na afspraak doen wij dit graag voor jullie. Hiervoor vragen wij per gedraaide was (max. 6kg) €5,- en voor het drogen €7,50

 

*Wanneer er honden op onze bedden komen dien jezelf beddengoed mee te nemen. Mochten wij toch constateren dat er honden op onze beddengoed geweest zijn, brengen wij de kosten van een nieuw dekbed en overtrek in rekening.

Reserveren

Het reserveren van een woning kan via ons reserveringsformulier. Wij sturen dan een kort bericht als bevestiging

 

Indien binnen 24 uur geen bevestiging is ontvangen dan graag contact met ons opnemen via info@siriushoeve.com

Betalingen

Na bevestiging van een reservering ontvang je binnen 7 werkdagen de factuur met verdere informatie Dit is tevens de schriftelijke reserveringsbevestiging. Hierin wordt gevraagd een aanbetaling van 25% van de huursom te voldoen binnen 7 dagen na dagtekening. Als deze door ons ontvangen is, dan is een reservering pas definitief. 

 

Het resterende bedrag dient 6 weken voor aankomst betaald te worden.      

Bij het niet tijdig betalen behouden wij , na het sturen van een eerste herinnering, ons het recht de gereserveerde periode vrij te geven. Alle rechten van de huurder komen hierbij te vervallenen en is de annulering op kosten van huurder. 

 

Wil je later betalen, of in meerdere termijnen mag dit altijd in overleg en enkel na toestemming van de Siriushoeve. 

Wijzigingen in het gehuurde

Mocht je de gereserveerde periode willen verzetten kan dit in overleg. Verzetten van je vakantie is mogelijk bij beschikbaarheid, minimaal 12 weken voor de geboekte datum en na akkoord van de Siriushoeve.   Bij omboeken wordt €35,- administatiekosten in rekening gebracht. 

      

Verlengen kan altijd, indien beschikbaar.

Borg

Wij vragen een borg van €100,-  welke indien er niets te verrekenen is, binnen twee weken weer teruggestort word op je rekening.

Indien de schade groter is dan de borg stellen wij de huurder aansprakelijk en wordt er een beroep gedaan op jullie wa-verzekering.

Elektrische auto's

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Deze zal dan ook opgeladen moeten worden. Onze stroomvoorziening is daar niet op berekend. Kans is dus heel groot als je de auto bij ons huis wilt opladen via een normaal stopcontact dat de stoppen eruit vliegen. Wij willen u dan ook vragen om bij de speciale laadpunten op te laden. In het dorp Rhauderfehn staat minimaal 1 laadpaal. Mocht je toch opladen bij ons huis dan rekenen wij hier een bijdrage voor. 

Optie

Een optie op een woning voor een bepaalde periode kan voor maximaal 5 werkdagen, tenzij met ons anders is overeengekomen. Indien eerder bekent is of de optie wel of niet doorgaat, dienen wij hiervan direct op de hoogte gesteld te worden.

Aankomst en vertek

De aankomsttijd op de Siriushoeve is tussen 14.00 en 16.00 uur. Afwijkende aankomsttijden kan alleen na overleg en enkel met onze toestemming, doch uiterlijk voor 18.00 uur 's avonds. Lukt dit niet dan verzoeken wij een dag later aan te reizen.

 

De sleutel dient op de vertrekdatum  's morgens voor 10.00 uur ingeleverd te zijn. 

 

Wanneer je eerder wenst te vertrekken ben je toch de overeengekomen prijs verschuldigd.

 

De Siriushoeve mag het gehuurde per direct ontbinden indien:

-  Je, ondanks een waarschuwing vooraf, overlast bezorgen naar anderen.

- Je honden in dermate agressief gedrag tonen naar andere gasten of honden.

Een goed hondenvoorbeeld, doet goed volgen

Wij zijn echte hondenliefhebbers en tolereren heel veel van de honden. Maar wij houden er ook rekening mee dat er andere gasten zijn. Om iedereen een aangenaam verblijf te bezorgen hebben wij een paar  "simpele" hondenregels opgesteld. 

 

  • Honden dienen sociaal naar andere honden en mensen te zijn. 
  • Aanhoudend blaffen graag beperken
  • Ontlasting graag gelijk opruimen. (emmers en schepjes aanwezig)
  • Graven in de tuin dient gelijk gestopt te worden
  • Honden reageren anders dan thuis. Honden mogen enkel in overleg en na onze toestemming alleen in de woning achterblijven.
  • Als je de honden voor langere tijd alleen in de vakantiewoning wilt laten, gaat dit tegen betaling.    

Informatie over het verblijven van honden in onze accommodatie >>>klik hier>>>

De hondenspeeltuin

De hondenspeeltuin mag door onze gasten gratis gebruikt worden en is vanaf de gemeenschappelijke tuin te bereiken. Ook kan het voorkomen dat er af en toe bezoekers in de hondenspeeltuin zijn. Dit is dan maximaal twee uurtjes per dag en staat aangegeven op het planbord in de centrale ingang. Bezoekers betreden de hondenspeeltuin altijd buitenom! Om de hondenspeeltuin voor iedereen netjes te houden, graag voor het verlaten extra controleren of er geen uitwerpselen meer liggen. 

Kinderen op de Siriushoeve

Ons terrein is ingericht voor een vakantie met je honden. Je vindt bij ons dan ook geen faciliteiten voor kinderen. Omdat honden bij ons de mogelijkheid hebben op het terrein los te lopen, is het minder geschikt voor kinderen. Ook willen wij graag onze gasten de enorme rust en stilte laten ervaren. Wij hebben daarom bewust gekozen voor een leeftijdsgrens vanaf 16 jaar. Bij het boeken van een groepsaccommodatie (Sirius 1, 2 en/of 3) kunnen kinderen in overleg mee. 

Wifi vrije tijd

Duitsland is nog niet zo modern ingericht betreft internet. Wij hebben daarom geen WiFi. Wij hebben van de nood een deugd gemaakt. Ervaar hoeveel vrije tijd je wint zonder WiFi. Extra vrije tijd betekent nog meer genieten van je vakantie. Durf jij het aan? 

Bezoekers op de Siriushoeve

Wij respecteren de privacy van onze gasten. Om deze te garanderen is het niet toegestaan "dagjesmensen" op de Siriushoeve te ontvangen. Gasten die willen komen overnachten kan vooraf aangevraagd worden en enkel na toestemming van ons. Vooruit willen wij aangeven dat zij op de dag van aankomst tussen 11.00 en 17.oo uur aankomen .

Vakantie op de Siriushoeve in het laagseizoen

In het laagseizoen verhuren wij per nacht, zonder vaste aankomst- of vertrekdagen. Laagseizoen is november tot en met maart. Tijdens de kerstdagen en jaarwisseling geldt de verhuur als in middenseizoen.

Annuleren

U kunt de geboekte periode ten allen tijde annuleren.

Een annulering kan schriftelijk of per mail ingediend te worden. In geval van annulering bent u ons wel de ontstane kosten verschuldigd:

  • Tot 18 weken voor aankomstdag €50,- administratiekosten 
  • 18 tot 14 weken voor aankomstdag 25% van de huursom
  • 14 tot 9 weken voor aankomstdag 50% van de huursom
  • Bij 9 weken of korter is de volledige huursom verschuldigd        

Annuleringen gaan meestal in op de dag van ontvangst van de annulering. Eventuele betaalde bedragen worden verrekend

 

Tip!

Om de financiële gevolgen voor jou te beperken raden we aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij je verzekeringsmaatschappij.

Annuleringsvoorwaarden ivm  Corona (covid-19)

Bij  het niet kunnen uitvoeren van het verblijf in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus: als in jullie reisperiode door  de Niedersachsische overheid  wordt vastgesteld:

 

- Grenzen gesloten voor recreatief reizen, Niedersachsen is risicogebied.

- Verplichte sluiting van de Sirushoeve (verbod toeristische overnachtingen)

 

kun je indien volledig betaald is, eenmalig kosteloos omboeken. Ingeval de kosten behorende bij de nieuwe overeenkomst/boeking hoger liggen dan de oorspronkelijke boeking ben je gehouden het verschil bij te betalen.

 

Indien je het geld terug wil, houden wij 25% van de huursom in

 

Indien er alleen een aanbetaling is voldaan wordt het betaalde bedrag minus €50,- administratiekosten omgezet in een tegoedbon.

Wil je omboeken ondanks dat er nog geen officieel verbod van kracht is, zijn wij gerechtigd hier kosten voor te berekenen.

Bij niet volledige betalingen blijven wij gerechtigd de door jullie geboekte periode opnieuw te verhuren.    

 

Wij kunnen geen dekking bieden als:

-jezelf  corona hebt of iemand van je reisgenoten.

-er gelden quarantaine verplichtingen vanwege eerder contact met besmette personen of bij terugkeer in eigen land. 

-het niet willen voorleggen van een negatieve coronatest (indien verplicht wordt gesteld)

 

In deze gevallen gelden de annuleringskosten welke na te lezen zijn in onze algemene voorwaarden

 

Om kosten te besparen adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten.

      

 

 

 

Download
Download ook onze algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden “Siriushoeve”.pdf
Adobe Acrobat document 60.4 KB