Goed om te weten. Onze algemene voorwaarden en huisregels

Heb je, of ga je een verblijf boeken op de Siriushoeve en wil je meer weten over je accomodatie en de Siriushoeve? Hier vind je alle handige informatie over je verblijf met onder andere aankomst-en vertrektijden en betalingen

Prijzen:

 • Onze prijzen zijn inclusief gas, water en stroom.*
 • Voor eindschoonmaak berekenen wij een toeslag
 • Prijzen zijn tot en met 2 personen
 • Extra personen betalen €15,- per nacht
 • De bedden zijn bij aankomst opgemaakt mits er geen honden op bed komen.*

*Wanneer er honden op onze bedden komen dien jezelf dekbedden, kussens en overtrekken mee te nemen. Mochten wij toch constateren dat er honden op onze beddengoed geweest zijn, brengen wij de kosten van een nieuw dekbed en overtrek in rekening.

 

Optioneel:

 • Handdoekenpakket: €5,00 p.p.
 • Keukenlinnen: €3,00
 • Hondenkleden €5,00
 • Onze vakantiewoningen hebben geen wasmachine of droger. Na afspraak doen wij dit graag voor jullie. Hiervoor vragen wij per gedraaide was (max. 6kg) €5,- en voor het drogen €7,50

Services:

 • Honden mogen alleen op de bank als er ter bescherming voldoende kleden overheen liggen.*
 • Op aanvraag kan een bench e/o etensbakken bijgezet worden (indien nog beschikbaar)
 • Er staat een grote vriezer in on bijgebouw ter beschikking

*Op verzoek leggen wij graag kleden over de bank. Daar deze na vertrek gewassen worden, vragen wij een kleine vergoeding van €5,-

 

 

 *Ook in Duitsland zijn de energieprijzen de pan uitgestegen. Wij vertrouwen er op dat jullie er spaarzaam en pro actief mee omgaan. Apparaten niet onnodig aan laten staan, lichten bij het verlaten van de vakantiewoning uitdoen, de radiators 's nachts omlaag zetten, niet langer dan 5 minuten douchen. Wij bedanken jullie alvast voor de bijdrage aan  een beter milieu.

 

Reserveren

Het reserveren van een woning kan via ons reserveringsformulier. Wij sturen dan een kort bericht als bevestiging

 

Indien binnen 24 uur geen bevestiging is ontvangen dan graag contact met ons opnemen via info@siriushoeve.com

Betalingsvoorwaarden

Na bevestiging van een reservering ontvang je binnen 7 werkdagen de factuur met verdere informatie Dit is tevens de schriftelijke reserveringsbevestiging. Hierin wordt gevraagd een aanbetaling van 25% van de huursom te voldoen binnen 7 dagen na dagtekening. Als deze door ons ontvangen is, dan is een reservering pas definitief.Bij niet tijdige betalingen behouden wij ons recht de vakantiewoning verder te verhuren. Na betaling gaan onze algemene voorden van kracht. 

 

Het resterende bedrag dient 6 weken voor aankomst betaald te worden.      

Bij het niet tijdig betalen behouden wij , na het sturen van een eerste herinnering, ons het recht de gereserveerde periode vrij te geven. Er wordt geen compensatie gegeven op eerdere betalingen

 

Reserveringen binnen 6 weken  voor aankomstdag dienen binnen 5 werkdagen volledig betaald te worden. 


Wil je later betalen, of in meerdere termijnen mag dit altijd in overleg en enkel na toestemming van de Siriushoeve. 

Borg

De borg bedraagt € 100.-

Binnen 10 werkdagen na vertrekdatum ontvangt u deze terug op uw bank- of girorekening.

 

Bij gebreken behouden wij ons het recht voor deze met de borg te verrekenen. Als schade meer is dan de som van de borg, dan kan het zijn dat wij dit op u verhalen. Bij niet gemelde schade, die na vertrek door ons geconstateerd wordt, kan dit een reden zijn, dat wij de borg wat langer vasthouden, voor reparatie en een verdere inschatting van de kosten. Mocht u bij aankomst een schade aantreffen, dan vragen wij u dit direct te melden, zodat wij u er niet voor aansprakelijk stellen.

Verplichtingen huurder

De hoofdhuurder (= de bij de reserveringsbevestiging genoemde huurder) dient verplicht te beschikken over een verzekering van zijn of haar burgerlijke aansprakelijkheid die alle schade aan de vakantiewoning en de aanwezige meubelen/goederen dekt.

De hoofdhuurder is volledig aansprakelijk voor de gehuurde vakantiewoning, de inrichting en alle zaken welke bij de gehuurde vakantiewoning horen. De door hem/haar en door medehuurders veroorzaakte schade, ook wanneer deze na vertrek geconstateerd wordt dient geheel door huurder vergoed te worden aan verhuurder. Verhuurder is gerechtigd de hoofdhuurder alsnog aansprakelijk te stellen, indien de veroorzaakte schade niet, of niet naar behoren, is verrekend of de ter plaatse te betalen kosten niet (geheel) door hoofdhuurder zijn voldaan. Alle hieraan verbonden (incasso)kosten komen geheel voor rekening van de bij de reserveringsbevestiging genoemde huurder.

 

De huurder verplicht zich, het gehuurde (vakantiewoning, inventaris en buitenvoorzieningen met respect en zorg te gebruiken. Wanneer tijdens in de gehuurde periode schade aan de vakantiewoning of inventaris ontstaat, is de huurder verplicht deze per direct aan de verhuurder te melden. Wordt er bij aankomst schade of gebreken vastgesteld dienen deze binnen 24 uur na aankomst gemeld te worden aan verhuurder, anders is de huurder aansprakelijk voor de schade.

 

Bij de vakantiewoning aanwezige en/of verstrekte huisreglementen zijn onverbrekelijk onderdeel van het verblijf in de vakantiewoning en dienen daarom strikt te worden nagekomen.

 

Bij schade of defecten dient men verhuurder een redelijke tijd te geven deze te verhelpen. De verhuurder zoekt graag naar een oplossing (zover dit mogelijk is)

Claims op klachten die niet gelijk en ter plekke worden ingediend zijn uitgesloten. Klachten die op het einde van het verblijf of na het verlaten van de vakantiewoning worden ingediend zijn van compensatie uitgesloten.

 

Bij eventuele optredende stroomstoringen, lekkages is de huurder verplicht alles in zijn beste kunnen en weten bij te dragen om eventuele schade  zo gering mogelijk te houden. 

 

Op de dag van vertrek dient de vakantiewoning bezemschoon opgeleverd te worden. 

Bedden worden afgehaald en afwas wordt gedaan plus teruggezet in de keukenkastjes. 

Vuilniszakken worden neergezet bij de  aangegeven plek. Lege flessen worden naar de glasbak gebracht of meegenomen. Er mogen geen etenswaren in de vakantiewoning achterblijven. 

Wijzigingen in het gehuurde

Mocht je de gereserveerde periode willen verzetten kan dit in overleg. Verzetten van je vakantie is mogelijk bij beschikbaarheid, minimaal 12 weken voor de geboekte datum en na akkoord van de Siriushoeve. Valt het verblijf duurder uit, dient er bijbetaald te worden. Als je verblijf goedkoper uitvalt, krijg  je geen geld terug. Bij omboeken wordt €35,- administatiekosten in rekening gebracht. 

      

Verlengen kan altijd, indien beschikbaar.

Optie

Een optie op een woning voor een bepaalde periode kan voor maximaal 5 werkdagen, tenzij met ons anders is overeengekomen. Indien eerder bekent is of de optie wel of niet doorgaat, dienen wij hiervan direct op de hoogte gesteld te worden.

Aankomst en vertek

De aankomsttijd op de Siriushoeve is op maandag of vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur. (Uitgezonderd laagseizoen nov-mrt) Wij zorgen ervoor dat je ontvangen wordt bij uw gehuurde vakantieverblijf, en wegwijs gemaakt wordt. Afwijkende aankomsttijden kan alleen na overleg en enkel met onze toestemming, doch uiterlijk voor 18.00 uur 's avonds. Lukt dit niet dan verzoeken wij een dag later aan te reizen.

 

De sleutel dient op de vertrekdatum  's morgens voor 10.00 uur bij ons ingeleverd te zijn. 

 

Bij voortijdig vertrek of verlate aankomst kan geen aanspraak worden gemaakt op restitutie van een deel of de gehele huursom.

Een goed hondenvoorbeeld, doet goed volgen

Wij zijn echte hondenliefhebbers en tolereren heel veel van de honden. Maar wij houden er ook rekening mee dat er andere gasten zijn. Om iedereen een aangenaam verblijf te bezorgen hebben wij een paar  "simpele" hondenregels opgesteld. 

 

 • Honden dienen sociaal naar andere honden en mensen te zijn. 
 • Aanhoudend blaffen dient gecorrigeerd te worden
 • Opruimen van hondenpoep is verplicht. (emmers en schepjes aanwezig)
 • Graven in de tuin dient gelijk gestopt te worden, desgewenst gaten dichten. 
 • Honden mogen niet alleen in de woning achterblijven. Bij uitzondering kan dit enkel na overleg en maximaal voor een uur . 

Informatie over het verblijven van honden in onze accommodatie >>>klik hier>>>

De hondenspeelweide

De hondenspeelweide kan door onze gasten gratis gebruikt worden en is vanaf de gemeenschappelijke tuin te bereiken. Ook kan het voorkomen dat er af en toe bezoekers op de hondenspeelweide zijn. Dit is dan maximaal twee tot drie uurtjes per dag en staat aangegeven op het planbord in de centrale ingang. Bezoekers betreden de speelweide altijd buitenom! De hondenspeelweide is geen uitlaatveld! Het is daarom verplicht hondenpoep middels zakjes of schepjes gelijk op te ruimen. Bij nalatigheid zijn wij gerechtigd de toegang tot de hondenspeelweide te weigeren

Gratis WiFi

Wij bieden gratis wifi aan. Uiteraard blijft het techniek. Wij stellen ons dan ook niet aansprakelijk voor slecht bereik, traag internet of uitval van ontvangst. 

Elektrische auto's

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Deze zal dan ook opgeladen moeten worden. Onze stroomvoorziening is daar niet op berekend. Kans is dus heel groot als je de auto bij ons huis wilt opladen via een normaal stopcontact dat de stoppen eruit vliegen. Wij willen u dan ook vragen om bij de speciale laadpunten op te laden. In het dorp Rhauderfehn staat minimaal 1 laadpaal. 

Kinderen op de Siriushoeve

Ons terrein is ingericht voor een vakantie met je honden. Je vindt bij ons dan ook geen faciliteiten voor kinderen. Omdat honden bij ons de mogelijkheid hebben op het terrein los te lopen, is het minder geschikt voor kinderen. Ook willen wij graag onze gasten de enorme rust en stilte laten ervaren. Wij hebben daarom bewust gekozen voor een leeftijdsgrens vanaf 16 jaar. Bij het boeken van een groepsaccommodatie (Sirius 1, 2 en/of 3) kunnen kinderen in overleg mee. 

Bezoekers op de Siriushoeve

Wij respecteren de privacy van onze gasten. Om deze te garanderen is het niet toegestaan "dagjesmensen" op de Siriushoeve te ontvangen. Gasten die willen komen overnachten kan vooraf aangevraagd worden en enkel na toestemming van ons.

Wij berekenen dan €15 p.p.p.n . Aankomst is dan tussen 11.00 en 17.00 uur.

Vakantie op de Siriushoeve in het laagseizoen

In het laagseizoen verhuren wij per nacht (minimal drie nachten) Dag van  aankomst en vertrek is naar wat jullie past. Laagseizoen is november tot en met maart. Tijdens de kerstdagen en jaarwisseling geldt de verhuur als in middenseizoen.

Annuleren

U kunt de geboekte periode ten allen tijde annuleren. Een annulering kan schriftelijk of per mail ingediend te worden. In geval van annulering bent u ons de ontstane kosten verschuldigd:

 • €50 administratiekosten 
 • 18 tot 14 weken voor aankomstdag 25% van de huursom
 • 14 tot 9 weken voor aankomstdag 50% van de huursom
 • Bij 9 weken of korter is de volledige huursom verschuldigd        

Annuleringen gaan meestal in op de dag van ontvangst van de annulering. Eventuele betaalde bedragen worden verrekend.

 

Tip!

Om de financiële gevolgen voor jou te beperken raden we aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij je verzekeringsmaatschappij.

Annuleren door verhuurder

Indien onvoorziene omstandigheden/overmacht de verhuurder dwingt tot annulering van de reeds gehuurde vakantieperiode, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder. De verhuurder zal in dit geval binnen de 48 uur na de vernoemde kennisgeving aan de huurder, het reeds door de huurder betaalde bedrag terugstorten. De huurder heeft in dit geval geen enig meer of ander recht dan het terugvorderen van de reeds betaalde sommen en doet dan ook uitdrukkelijk afstand van verdere rechten.

Indien overmacht intreedt terwijl de huurder slechts gedeeltelijk gebruik van de vakantiewoning heeft kunnen maken, dient de huurovereenkomst ook voor de reeds benutte tijd als ontbonden te worden beschouwd en heeft de huurder dus recht op een volledige terugbetaling van de betaalde huursom.


De verhuurder mag het gehuurde per direct ontbinden indien:

-  Je, ondanks een waarschuwing vooraf, onrechtmatige hinder naar andere gasten bezorgt.

- Je honden in dermate agressief (uitvallen) naar mens en dier.

- Honden zonder toestemming van verhuurder alleen in onze vakantiewoning achter blijven.

Op onze algemene voorwaarden geldt Duits recht. Plaats van jurisdictie en uitvoering zijn de woonplaats van de verhuurder

Download
Download ook onze algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden “Siriushoeve”.pdf
Adobe Acrobat document 65.6 KB