Herfstwandeling met de honden* 

Omgeving bij de Siriushoeve. Hondenwandeling voor een vakantie met hond
De "achtertuin" met zijn wallecken bij de Siriushoeve

Wat vinden jullie het mooiste seizoen van het jaar? Zelf staat bij ons de lente op nummer 1, maar vlak daar achter op de tweede plaats is het toch zeker de herfst. Waarom? Vooral die veranderende kleurenpracht van de bomen. En als er dan ook nog een najaarszonnetje bij komt is het extra genieten! Dat nodigt uit voor een herfstwandeling met de honden.

Zodra je bij ons de deur uitstapt voel je de rust van de natuur. De Siriushoeve ligt tussen de wallhecken. Dit zijn oude boomwallen die in de 18e en 19e eeuw voor afscheidingen van weide en akkerland zorgden. Nu vallen deze onder natuurbescherming door onder andere de flora en fauna wat hier in woont. Deze meer dan 100 jaar oude bomen waaronder ook eiken met hun grillige vormen geven met hun bladeren een schitterend kleurenpracht in onze omgeving.

Lopend vanaf de Siriushoeve naar het begin van de Greterstrasse kom je bij de Ostfriesland Wanderweg. (De Siriushoeve is ligt aan het eind van de Greterstrasse.) Dit betreft een voormalig treinbaanspoor wat nu een bekende wandel-en fietsroute in Ostfriesland is. Honden mogen hier buiten het broedseizoen loslopen. Van hier uit kunnen wij soms uren lopen en altijd doen wij weer nieuwe indrukken op. Geen wandeling is hetzelfde. Soms zie je de reetjes en hoor je de bonte en groene spechten of dan weer schapen of ander vee wat aan het grazen is in de weiden. In de herfst genieten wij vooral van de kleuren die per week weer veranderen. Juist met de wallhecken komen deze kleuren mooi tot hun recht. Zo ook als deze dag, we zouden een blokje om, maar zijn uiteindelijk ruim twee uren aan het wandelen geweest. Zo mooi is alles, daar krijg je toch geen genoeg van?


Bij de herfst horen ook paddenstoelen en ook die waren er volop. De mooiste blijven toch wel de rood met witte stippen, ofwel de vliegenzwam. Bijzonder was toch ook wel het grote insectenhotel wat we zagen. In het natuurgebied Oll Wiek. Waar beter kun je een hotel voor insecten neer zetten. 

Aangekomen bij een splitsing kwamen we deze wegwijzer tegen. We hadden besloten links af te gaan, richting Am Deich. Dit gebied kenden we ook van het wandelen en van hier uit kun je via een paar landwegen weer heerlijk rustig richting de Siriushoeve lopen.


Dus zo kwamen we dus via de Ostfriesland Wanderweg, Oll wiek bij Am Deich aan. Hier achter ligt een schitterend natuurgebied waar je ook heel mooi kunt kano varen. De landwegen zijn hier heerlijk rustig en eigenlijk geen verkeer. Mocht er en auto aankomen zal deze veelal tijdig afremmen en stapvoets aan je voorbij rijden. Ook de natuurgebieden die hier aan de landwegen liggen zijn prachtig. Mooie vergezichten en af en toe zwevende roofvogels erboven.

Extra bijzonder was dat we tijdens deze wandeling Alpaca´s in de weide zagen. Die kom je toch ook niet elke dag tegen? Het zijn toch veelal paarden koeien en schapen. 

We hebben echt genoten van onze herfstwandeling en kwamen heerlijk ontspannen en voldaan weer thuis. Binnen kort maar weer een "blokje" om.