Wandeling vanaf de Siriushoeve*

Op een zondag:

-Moeten we nog even weg met de hondjes?

-Mjjaahhhh, kan wel.

-Waar zullen we heen dan?

-'k weet niet. Zeg het maar!

-Geen zin om te rijden.

-Mwaahhh, gaan we hier toch in de omgeving wandelen?

-Is dat wel leuk dan?


En natuurlijk is het leuk om vanaf de Siriushoeve een wandeling met de honden te maken. Maar omdat je er woont vergeet je hoe mooi het bij ons is. Alles wordt uiteindelijk "gewoon" of je wilt of niet!

Zo was er onlangs nog iemand van onze gasten die 's morgens vanaf de speelweide 4 reetjes zag en wij reageerden: O, waren het er maar vier?Ja dit keer waren er 4 maar soms ook 7,8,9!  De eerste keer dat wij de reetjes zagen waren we ook dol enthousiast. Maar na 7 jaar wordt het gewoon. Een detail die bij de omgeving hoort, net als al het andere mooie wat onze omgeving biedt. En ja, dan moet ik weer even resetten en juist alles weer vanuit een ander oogpunt bekijken. Als een gast, als iemand die hier voor het eerst komt!! 

Reetjes bij Siriushoeve. Hondenvakantie
Reetjes achter bij de boomwal

De Siriushoeve ligt aan het einde van een landweg (doodlopend) Echt heerlijk rusig en stil gelegen. Vlakbij ons is de Ostfriesland Wanderweg een voormalig treinspoortje wat nu dus een wandel-fietspad is. Honden mogen hier buiten het broedseizoen ook los lopen

Ostfriesland Wanderweg, Wandelen met de honden
Ostfriesland Wanderweg bij de Greterstrasse

De Ostfriesland Wanderweg is bij ons omgeven door een oud boombestand en je kan vanaf hier een heerlijke wandeling met de honden maken. Af en toe eens een fietser of een andere wandelaar die je tegen komt welke je begroet met een "Moin"  (Dit is een algemene groet in Ostfriesland welk de hele dag gezegd mag worden) In mindere gevallen kom je 7 fietsers met elkaar tegen wat betekent dat je 7x "Moin" mag zeggen. Maar dit is meer uitzondering dan regel.

Honden mogen buiten broedseizoen loslopen
Nudar en Fausto op de Ostfriesland Wanderweg

Omdat de Ostfriesland Wanderweg in totaal 97km is en voor ons en de viervoeters echt te ver, pakken we ook graag een paar landweggetjes van de Wallheckenroute. Het landschap bij ons kenmerkt zich door deze Wallhecken. Dit zijn eeuwenoude oude boomwallen die grondstukken van elkaar afscheiden. Zowel weideland als natuurgebieden. De landweggetjes zijn ook heerlijk rustig en geen tot weinig verkeer. Zeker een aanrader om ook hier eens te gaan wandelen en te genieten van rust en natuur om je heen.

Wallheckenroute Siriushoeve vakantie met hond
Bord langs de Wallheckenroute met uitleg van fora en fauna

Wat ik al aangaf zijn er ook volop natuurgebieden in Ostfriesland. Hier bevinden zich ook vele kleine meertjes waar de honden dan even lekker kunnen koelen. Zelf hebben onze honden absoluut niks met water, maar bij een warme dag willen ze de tenen dan nog wel eens in het water zetten.

Let wel: Sommige meertjes zijn van visverenigingen en zien je liever gaan dan komen met de honden.

Hondenzwemmen, vakantie met hond
Als het warm is wil Nudar toch nog wel eens de voetjes koelen

Na een wandeling met de honden van ca 2 uren is het heerlijk weer thuis komen.  Hondjes moe en voldaan, en de baasjes een drankje in de tuin.

 

Ja, onze omgeving is mooi, maar je moet het af en toe weer even uit de ogen van onze gasten bekijken.