Thülsfelder Tallsperre, waar bos, heide en water samen komen

Maakt u graag lange wandelingen met de honden? Dan is Thülsfelder Tallsperre zeker een aanrader. Dit gebied van 465ha aan bossen, heide en meren nodigt u uit om hier uren te wandelen met de honden.  Ontdek deze mooie ongerepte natuur over de vele zandpaden. Uiteraard zijn er ook kortere routes aangegeven. Een plattegrond van Thülsfelder Tallsperre ligt in onze vakantiewoningen ter beschikking.

Ook wij gaan graag met onze honden te wandelen bij Thülsfelder Tallsperre. Zelf zetten wij de auto altijd bij Thülsfelder Tallsperre Süd neer. (Hotel Heidegrund voorbij rijden, u rijdt dan automatisch naar de parkeerplaats.) Hier ben je gelijk bij het voor ons het mooiste, maar ook het rustigste gedeelte. Nord is iets meer op dagjesmensen en toeristen gericht waardoor zeker in het weekend hier veel gezinnen heen gaan.

De wandeling vanaf Süd begint gelijk in de bossen en bij de hei. Je kunt een route doen alleen door de bossen of de hei. Maar ook een combi hier van. In het hart van Thülsfelder is een heel groot meer. Soms lopen we hier helemaal omheen. Mocht u dit ook willen doen, houd er rekening mee dat het een wandeling van ca. 2,5 uur is. Bij terugkomst is het heerlijk om nog even op mooie het terras van het hotel Heidegrund wat te gaan drinken. Ook de honden krijgen hier altijd een bak water. Daarna lekker moe en voldaan naar huis.

Voor ons is de Thülsfelder Tallsperre de favoriet. Welk jaargetijde je er ook komt de omgeving blijft ons fascineren. Je moet er een stukje om rijden, maar dan heb je ook wat!