Heseler wald, Ostfrieslands grootste bosgebied

Een dag dat bij ons  alles in een dichte mist gehuld is. Of dat de reden is weet ik niet maar we hebben besloten met onze honden een boswandeling in het Heseler Wald te maken. Misschien omdat mist iets mystics heeft en in combinatie met bos dit extra wordt het benadrukt.


Op weg naar het Heseler Wald kwamen we één van onze gasten tegen met zijn camera. Mist levert soms mooie foto´s op. Het laat soms je fantasie meer spreken omdat je de wereld achter de mist niet op de foto ziet. Zelf vind ik deze foto van hem heel mooi, vooral omdat dit de rust en de stilte weergeeft die op dat moment ook op straat heerste. Leuk detail vind ik ook de telefoonkabel. Lijkt bijna of je in de tijd terug gaat. Helaas niets is minder waar. Ook wij zitten tot op de dag van vandaag nog steeds op deze kabel voor telefoon-en internetaansluiting.

 

Het Heseler Wald is een bosgebied en ligt achter Leer ongeveer 30 minuten rijden bij ons vandaan. Op weg hier naar toe trok de mist langzaam weg en werd de lucht prachtig blauw met een stralende zon. Naast de parkeerplaats ligt een prachtig bosven "Silbersee" waar de honden eventueel kunnen zwemmen. Onze honden niet, die lopen nog om een waterplas heen. Maar daarom voor ons niet minder mooi om er om heen te lopen.

Ondanks het mooie weer hadden weinig mensen er voor gekozen om ook een boswandeling te gaan maken. Zo konden onze honden Nudar en Fausto heerlijk rennen en spelen zonder dat je ze elke keer weer bij je moest roepen omdat er mensen aankwamen. Vooral van de bredere paden afgaan is extra leuk voor ze. Lekker over de smalle paadjes heen racen, wat wil een hond nog meer. Na een wandeling van ca 1,5 uur kwamen we weer met twee uitgeputte honden terug bij de auto. 

 

Met het idee dat thuis ook de zon zou schijnen, werd de wereld op de terugweg toch weer in een dichte mist gehuld. Dan maar in huis het bakje koffie drinken met twee snurkende Doggen op hun bank.

Silbersee in Heseler Wald
Silbersee in Heseler Wald