Een wandeling door de prachtige natuur van Rhauderfehn

Honden welkom in Rhauderfehn

Dit weekend hadden we een groep van een hondenjachtvereniging  op de Siriushoeve. Alle ingrediënten waren aanwezig. Prachtig weer, BBQ en vooral werken met de honden. Op zondag waren zij met hun honden op de speelweide bezig met jachttraining. Natuurlijk hebben wij ook even gekeken. Prachtig om te zien hoe enthousiast de honden zijn en onze gasten natuurlijk niet minder.

We hebben de gasten al snel alleen gelaten om samen met de honden ook te gaan genieten van het mooie weer en hebben weer een prachtige wandeling gemaakt in onze omgeving.

 

We zijn in de auto gestapt en hebben de auto bij Holtermoorer Weg neer gezet. (Vanaf de Siriushoeve kun je hier ook lopend heen gaan) Hier kom je gelijk op een zandpad waar het heerlijk rustig is. Ook op zondag! De honden kunnen dan lekker los zonder dat je ze constant bij je moet roepen omdat er weer andere mensen aan komen.

 

Al gauw zagen we dat we niet de enigen waren die op deze mooie voorjaarsdag van het zonnetje genoten. Tijdens onze wandeling spotten wij deze visarend die de vleugels helemaal gespreid had om te drogen en even lekker op te warmen in het zonnetje. Toch wel heel bijzonder om dit te zien. Maar ook de roofvogels die je door de lucht ziet zweven en ineens een vluchtduik naar beneden maken.

Na het zandpad kom je uit op een dijkje bij het water langs. 's Zomers zul hier de bootjes langs zien varen.  Aan de rechterkant heb je een prachtig natuurgebied met bomen en vlaktes. Hier is het genieten van de stilte en rust die hier heerst. Maar ook de ruimte waar de honden even lekker met elkaar kunnen rennen en spelen

Hondenwandeling in Rhauderfehn

Onze honden genieten hier volop. Door de regen van de afgelopen dagen is het toch wel lekker zo'n grote waterplas.

Jack Russel rent mee met hondenwandeling

Wij waren niet de enigen die er op uit waren. Aan de andere kant van het water liep deze Jack Russel vrolijk met ons mee. Jammer dat het water de honden elkaar scheidden.

Natuurgebied Rhauderfehn met hondenwandeling

Een foto van het natuurgebied waar je langs loopt. Bijna ongerepte natuur. Door de fauna wat hier leeft en woont valt dit gebied onder Naturschütz en mocht je hier over heen willen wandelen, zullen de honden wel aangelijnd moeten worden.

Hondenwandeling "Am Deich " Rhauderfehn

Het water waar we langs gelopen hebben. 's Zomers kan je hier ook een kano huren om zo de mooie omgeving vanaf het water te ontdekken

Duitse Dog hondenwandeling Siriushoeve Rhauderfehn

Na een wandeling van ca 6,5 km. weer terug bij de auto en het zandpad waar de wandeling begon Terwijl Nudar al moe en voldaan in de auto ligt, heeft Fausto het idee om nog maar blokje om te gaan.

De route die wij gelopen hebben. Door de pauzes onderweg hebben we er een half uur langer over gedaan.Deze wandeling is ook te maken vanaf de Siriushoeve, maar voor ons oudje Nudar iets te veel van het goede