Dog friendly, Adults only. Vakantie zonder kinderen

Wij hebben in de loop der jaren gemerkt uit gesprekken met gasten en uit eigen ervaring dat  onze kleinschalige accommodatie (drie vakantiewoningen) minder geschikt is voor kinderen, hoe lief ze ook zijn.  Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en te rennen. Ons terrein is volledig ingericht voor honden. Vermaak voor kinderen vind je hier dan ook niet .´Onze gasten vinden het heerlijk dat de honden bij ons overal los kunnen lopen en dat alles gelijk vanuit hun eigen  woning!  Maar ook de rust die hier als een deken over je heen valt, is voor onze gasten een heerlijke ervaring en echt het moment om tot rust te komen.

 

In het begin van onze  verhuur  hadden we veel vragen of er voor kinderen ook iets te doen was. Want dat het bij  ons leuk was voor de honden zagen ze wel, maar is het ook leuk voor kinderen?  Wij, maar ook onze gasten met kinderen kwamen er al snel achter dat er hier eigenlijk weinig te beleven is voor kinderen.  Je moest er toch echt op uit trekken zodat ook je kinderen een leuke vakantie zouden hebben. Ook  spelende kinderen en loslopende honden zijn niet altijd een goede combi. Honden die geen kinderen gewent zijn reageren op hun hoge stemmetjes, zwaaiende armpjes , noem maar op. Dit veelal met omver lopen of bij ze op te springen. 

 

Om ongelukken in de toekomst te voorkomen, waarbij volgens Duits recht de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is, hebben wij besloten ons geheel te richten op volwassenen met hun honden. Op deze manier wordt er bij ons niemand beperkt tijdens hun al zo kostbare vakantie. En zo kunnen wij blijven bieden waar we voor staan: 

 

Rust, ruimte en natuur op een  omheind terrein volledig ingericht voor een ontspannen vakantie waarin de honden centraal staan. 

 

Welke leeftijden hebben jullie gasten dan gemiddeld?

Zijn het dan vooral oudere gasten die bij jullie op vakantie komen?  Absoluut niet!

 

Wij zien hier jonge stellen die (nog) geen kinderen hebben of stellen waarvan de kinderen niet meer mee op vakantie gaan of al het huis uit zijn. Alleengaanden of vrienden en vriendinnen. Ook hebben wij gasten die zelfs met kinderen werken, maar juist omdat ze op vakantie gaan liever geen kinderen om hun heen hebben. De leeftijden zijn dus heel gevarieerd. Onze gasten hebben allemaal een ding gemeen en dat is een heerlijke vakantie in het teken van hun honden.  Want als de honden genieten, genieten de baasjes mee!

 

Tot slot

Wij hebben geen hekel aan kinderen, integendeel! Wij begrijpen dat kinderen willen rennen en spelen. Wij hebben maar drie vakantiewoningen en bewust gekozen voor volwassenen met hun honden. Er zijn zoveel andere accommodaties waar zowel kinderen als honden welkom zijn.  Wij gunnen onze gasten de rust en vooral de ruimte voor hun honden. Dat hun honden een keer echt los mogen, omdat deze dat in het dagelijks leven niet kunnen. Want uiteindelijk zijn het ook de honden die bij ons op vakantie zijn.