Verblijf van de honden in onze accommodatie

Jullie gaan of hebben besloten om met je honden op vakantie te gaan naar de Siriushoeve 

 

Ook als je van mening bent dat je honden even alleen kunnen zijn omdat ze het thuis zo gewend zijn, zou ik je willen vragen om er rekening mee te houden dat je trouwe viervoeter zich in een totaal vreemde omgeving bevindt met talloze nieuwe geuren en geluiden die hij moet verwerken. Daarom is het achterlaten van de honden in onze vakantiewoning enkel mogelijk na overleg met ons. 

 

De meeste dieren ontwikkelen hier gedragingen die we niet kennen van onze honden. 

 

Er wordt gehuild, non-stop geblaf, aan de deuren gekrabd, de dieren zijn ineens niet meer zindelijk en soms worden er zelfs voorwerpen vernield. Allemaal dingen die onze honden thuis in een vertrouwde omgeving nooit zouden doen. 

 

Als jullie je viervoeters na overleg met ons in de vakantiewoning mogen achterlaten, vraag ik om mij een bericht te sturen en een telefoonnummer achter te laten waarop ik jullie ten allen tijde kan bereiken tijdens jullie afwezigheid in het geval er iets gebeurt. Let wel: Indien jullie honden aanhoudend blaffen of huilen, verzoeken wij jullie per direct terug te komen. De eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het gedrag van hun honden. Voor het oppassen vragen wij €7,50 per uur (maximaal 2 uren)

 

Handdoeken zijn aanwezig in de centrale ingang. Gebruik de hondenhanddoeken alleen voor het drogen van je honden, niet de handdoeken die bedoeld zijn voor de tweevoeters.

 

De humanisering van onze honden en daarmee ons gebrek aan consistentie (ik sluit mezelf niet uit) heeft tot gevolg dat we onze dieren steeds meer toelaten dan in het verleden misschien gebruikelijk was. 

 

Tegenwoordig worden onze dieren vaak niet meer gehouden om te "werken" of als waak-, beschermings- of herdershond, maar dienen ze eerder als partner of vervanging voor kinderen. Daarom nemen velen hun hond mee op de bank om te knuffelen of zelfs in bed. 

 

Dek de banken af met extra kleden zodat je je honden mee kunt nemen op de bank. Want wat de dieren thuis mogen doen, kan in een vakantieverblijf niet verboden worden. Als je trouwe viervoeter erg vies is, leg dan toch nog extra hoezen op de bank. op verzoek leggen wij kleden bij. 

 

Ik ben niet zo ontspannen als je honden op bed komen. Ik sta alleen honden toe in de bedden als je eigen dekbedden en beddengoed meeneemt. Laat me voor  aankomst weten of je  wilt dat ik de bedden opmaak of niet. 

 

 Ik maak bedden gratis op, maar alleen als ze absoluut hondvrij blijven!!!! 

 

Ik hoop dat je al deze regels begrijpt en nu wens ik jou en je viervoeters een fijne vakantie op Siriushoeve