Een stadswandeling door de Historische Altstadt van Leer

Altstadt Leer
Altstadt Leer

Bij een vakantie met je honden denk je vooral aan wandelen in de natuur, maar waarom niet een bezoekje brengen aan de stad Leer. Leer is een gezellige stad met historische pandjes en pakhuizen en ligt slechts 20 km bij ons vandaan en biedt voor elk wat wils. Van winkelen tot een stadswandeling of neerstrijken op een terrasje aan de haven.  Zelf gaan wij graag op een zondag naar Leer nadat we gewandeld hebben met onze honden in de Westerhammrich. Niet om te winkelen, want de winkels zijn op zondag veelal gesloten. Maar nog  even slenteren door de Altstadt met historische pandjes en over de promenade om daarna op een terrasje te gaan zitten om nog even wat te drinken en natuurlijk mensjes kijken, Want deze zijn er ook op zondag genoeg. 

 

Uferpromenade
Uferpromenade

Het mooie aan een stadswandeling in Leer is dat je echt een blokje om loopt. Van de Uferpromenade kom je uit in de oude haven van Leer waar ook veel platbodemschepen liggen. Hier vind je ook diverse terrasjes waar je iets kunt drinken of eten. Aansluitend is de Altstadt met zijn kleine winkeltjes en cafeetjes. De gevels van de historische pandjes zullen je doen danken aan Nederland. En niet verwonderlijk daar in de jaren 1700/1800 de bouw door Nederlanders beinvloedt werden.  Zo loopt de Altstadt over op de Mühlenstraße en weer terug naar de Uferpromenade.  De Mühlenstraße is de autovrije winkelstraat in Leer. Hier vind je o.a. de bekende kledingzaken. Zeker een aanrader voor zij die graag een dagje willen shoppen.

Van Leer kunnen wij zelf zeggen dat het een leuk en gezellig stadje is. Zeker een aanrader voor hen die graag winkelen of een stukje cultuur willen opsnuiven. Wij komen er graag, soms om te winkelen maar meestal om een terrasje te pakken en te genieten van. de gezelligheid die er heerst