Hoe het allemaal begon

Crispi en Basso
Crispi en Basso

Ook wij gaan graag met onze honden op vakantie.Onze Dober Basso (rip 25.02.2014) was onze eerste hond en ging altijd mee op vakantie. Dit was veelal kamperen en in het naseizoen een huisje. Eisen hadden we niet veel, als hij maar welkom was.

 

Toen wij Crispi onze Galgo (rip 07.04.2012) in huis kregen werd het zoeken moeilijk. Ten eerste was je niet welkom met  twee honden en wij wouden graag iets met een goede omheining. Crispi was een echte zichtjager en kon daarom absoluut niet los. Na veel speurwerk vond je dan wel iets maar de omheining viel altijd tegen met het feit dat je Crispi nog aangelijnd moest houden en er voor waken dat hij er niet tussen uit piepte.

Tijdens zo´n vakantie waar alles weer tegen viel, 30 cm hoge omheining, waar niks was voor de honden en toch nog voor hun verblijf dik betaalden  zijn wij op het idee gekomen om een waar hondenparadijs op te richten waar je zeker met meerdere honden welkom bent, veel ruimte voor de honden met een deugdelijke omheining en vooral geen meerprijs voor de honden ongeacht aantal.

 

Na veel zoeken (we waren kritisch) vonden wij dan eindelijk ons paradijsje. Een meer dan 100 jaar oude boerderij tevens voormalig hondenpension aan het eind van een mooie landweg in het mooie Rhauderfehn. Velen om ons heen zagen alleen maar een oude boerderij, wij zagen mogelijkheden. Op 1 maart 2008 zijn wij gemigreerd naar Duitsland en zijn aan de grote verbouwing begonnen

De verbouwing

De gehele verbouwing heeft totaal 2 jaar geduurd. Na vooral eerst veel afbreken kon er langzaam opgebouwd worden om de boerderij om te toveren naar drie mooie vakantiewoningen waar je van harte welkom bent met de honden. In april 2010 mochten wij onze eerste gasten ontvangen

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Brigitte Veenstra (vrijdag, 13 oktober 2017 11:48)

    Ik zie dat dit het eerste blog is over de verbouwing en het prille begin. Super wat jullie hebben gerealiseerd daar, ik hou jullie in gedachte voor de volgende trip met de honden!