Wandelen langs de Ems

Wat ik het mooiste vind aan onze omgeving? Dat is toch wel de verscheidenheid aan de natuur. Bos, water, weidse vlakten en zee. Alles is hier te vinden en dat in een korte afstand. Zo ook mogen we af en toe graag een dijkwandeling langs de Ems maken. Hoewel het hier een fietspad betreft kun je ook heerlijk de honden even los laten lopen en genieten van de omgeving met zijn mooie vergezichten. Het is mooi overzichtelijk, dus mochten er fietsers aan komen kun je tijdig de honden bij je roepen.

Zo ook hadden onlangs onze gasten hier een hondenwandeling gemaakt. Zij waren iets verder gelopen wat wij normaal deden. Tijdens hun wandeling hadden zij een terrasje gepakt bij "Das Fährhaus" in Mittling Mark. Honden zijn hier zeer welkom. Hun hond werd zelfs een kleed aangeboden om op te liggen. Voor ons dus een reden om een volgende keer iets verder te gaan wandelen.


Zo gezegd, zo gedaan. Op 15 minuten rijden ben je al bij de Ems. De auto neergezet en lekker met de honden gaan wandelen. Na ca. een uur lopen kwamen we bij het Fährhaus. Het weer was ons welgezind dus perfect terrasweer. Na dat wij ons drankje besteld hadden werd er al snel gevraagd of de honden ook wat drinken mochten hebben. Nou die hadden ook wel dorst na zo'n wandeling met het warme weer. Toen de ober terug kwam met een drinkbak water begon ik hartelijk te lachen.

Tja, zei de ober, ik dacht grote honden zullen wel grote dorst hebben!

Hoewel ze het water niet allemaal op konden drinken, het gebaar was fantastisch toch? Wij noemen het echt hondvriendelijk

Uiteraard na dat we ons drankje op het terras hadden genuttigd en de honden weer uitgerust zijn we weer terug gelopen naar de auto. We bedanken onze gasten voor de geweldige tip. Wij voelden ons echt welkom op het terras met onze honden.