Een verborgen paradijsje om te ontdekken

Als je ergens al bijna 9 jaar woont denk je de omgeving toch al aardig te kennen. Of op zijn minst dan wel de plekjes waar je samen met je honden heen kunt gaan. Zo ook wij dachten dat we onze omgeving al goed kenden. Vooral om zo ook jullie gasten leuke tips te kunnen geven om met de honden heen te gaan.  Tot je ineens een paar foto's  op Facebook voorbij ziet komen.

De foto's die ik zag waren van een vriendin die ze gemaakt had van haar honden tijdens een uitje naar....??? Toen nog geen idee. Haar uiteraard gevraagd van "Waar ben jij?"  Haar reactie was enkel en alleen "Mooi daar, ik neem je volgende keer wel mee".

Voor mij een antwoord waar ik natuurlijk geen genoegen mee neem.  Mij meenemen is prima, maar ik wil dan wel graag weten waarheen. Ik ben dus vooral verder gaan vragen. Ze was bij de Wieksee tussen Papenburg en Rhauderfehn geweest. Ik was helemaal verbaasd daar ik nog nooit van de Wieksee gehoord had. Ik zoeken op Google maar kon het dus nergens vinden. Toch maar even een straatnaam gevraagd, en ja, eindelijk gevonden op maps. De Wieksee, een meertje op nog geen 15 km bij ons vandaan. Een plekje voor ons waar wij ook zeker met de honden heen wilden gaan. Niet dat onze honden van die zwemmers zijn, maar even kijken is altijd goed. En als je je gasten ergens over wil informeren, is het het mooiste natuurlijk als je er zelf ook geweest bent. Dus zo gezegd, zo gedaan!


Hondenwandeling Siriushoeve
Landschap naast het zandpad.

We gaan op stap en nemen mee.......2 Duitse Doggen en een camera.  Tijd om even naar de Wieksee te gaan.  Adres ingevoerd en rijden maar! Maar aangekomen bij het ingevoerde adres alleen maar een zandpad, maar nog geen Wieksee. Zoeken of er nog een andere weg heen ging, maar niet dus. Blijft er niks anders over om de auto aan de kant te zetten en het laatste stuk te gaan lopen. Dit is natuurlijk geen straf , en zeker niet als je honden hebt. 

En als het dan toch een zandpad is, kunnen we de honden ook even lekker los laten lopen. 

Hoewel je ook geniet van de mooie omgeving kijk je toch of je al een glimp van de Wieksee ziet. Maar dus helemaal niks wat er op lijkt. Zelfs zo erg dat je denkt helemaal verkeerd te zijn. En als je dan ook nog mensen te paard tegen komt die het niet eens kennen?!

Maar leve de smartphone en Googlemaps, we liepen toch de goede richting op!  En dan ben je aan het einde van het pad, maar nog geen Wieksee! Oeps.... tot je een heel smal pad tussen de bomen ziet. Hier dus ingelopen, let wel bij nat weer ligt hier veel blubber.  Dus juiste schoeisel is dan ook wel gewenst.  Na een paar meter door de bosjes heengelopen te hebben kwamen we eindelijk uit op de Wieksee.  Werkelijk een prachtige oase van rust, een mooi helder meer omringd door strand en bomen. Een verborgen paradijsje. 

 

De Wieksee, een paradijsje op aarde en slechts 15km vanaf de Siriushoeve. Het is moeilijk te vinden, maar dan heb je ook wat! Niet alleen  geschikt voor  de waterratten, maar ook perfect om omheen te wandelen over het strand of door de omliggende boomwallen met hun paden.  Of wat te denken met mooi weer.  Handdoekje mee en ergens neerstrijken en lekker genieten van het zonnetje terwijl de honden hun pootjes koelen in het water.


Voor ons is de Wieksee een absolute aanrader om heen te gaan met je honden. Het is er heerlijk rustig en een genot voor mens en dier. Ook onze gasten die er al geweest zijn zullen dit bevestigen.  Uiteraard hebben wij deze uittip in onze infomap opgenomen. De exacte routebeschrijving hebben wij hier natuurlijk ook in opgenomen. Wij kunnen vooral zeggen "Erholung Pur"