Onze top 3 hondenwandelingen

In Ostfriesland is heel veel te ontdekken. Naast de wandelingen direct vanaf de Siriushoeve, zijn ook op korte rijafstanden prachtige gebieden om samen met je honden heen te gaan.  Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Hier geven wij jullie onze top 3. Dit zijn voor ons de plekjes waar wij zelf graag met onze honden heen gaan. Uiteraard hebben wij ook alle tips samen gebundeld in onze infomap welke in de vakantiewoning ter inzage ligt.

Thülsfelder talsperre: Bos, water en heide geeft uren wandelplezier met je honden.

Een groot meer, heide, zandvlakten en bos. Dit alles vind je bij Thülsfelder. Wij parkeren de auto altijd voorbij Hotel Heidegrund. Je staat dan midden in dit prachtige gebied en kan gelijk aan je wandeling beginnen. En na de wandeling kun je hier nog  wat drinken op het terras. Er zijn diverse wandelroutes bij Thülsfelder . Voor de lange afstand wandelaars kun je om het  170ha grote meer lopen.(ca. 15km) Wil je liever een kortere wandeling kan. Er zijn meerdere wandelroutes aangegeven door de bossen e/o heide

Wieksee: rust, stilte en helder water. Een paradijsje om met je hond heen te gaan.

Rust, stilte, helder water met meestal strand vind je bij de Wieksee Op slechts 15 kilometer bij ons vandaan ligt dit verborgen paradijsje. Verborgen, want het is niet makkelijk te vinden en nog redelijk onbekend.  Dat laten we ook graag zo, dus niet door vertellen. Je honden kunnen hier heerlijk zwemmen, maar ook als je hond de pootjes liever droog houdt, is het een genot om hier met je honden te wandelen. Als het water laag staat kun je het meer rond lopen over het strand en anders kun je over de paden om de Wieksee heen lopen. Op meerdere plekken kun je je honden dan ook laten zwemmen.

Lekker banjeren door de bossen van Heseler Wald

Heseler Wald bevelen wij aan als je graag naar de bossen wil en is hierbij ook Ostfriesland grootste bos.. De auto kan je op een parkeerplaats aan de rand van het bos neerzetten en van daaruit gelijk aan je wandeling beginnen. Er zijn meerdere paden die je met bewegwijzering kunt volgen. Mooi is het pad naar waar vroeger klooster Barthe uit 1170 heeft gestaan. Hier  is een plattegrond van hagen geplant. Maar ook naar het meer Silbersee. Hier loopt een wandelpad omheen om zo op verschillende plaatsen te komen waar je het water in te kunnen.