Help! Geen wifi op vakantie!!

Gaat u ook het liefst naar een vakantie adres waar wifi aanwezig is? Dan moeten wij van de Siriushoeve u helaas teleurstellen. Daar wij onder het buitengebied vallen is het internet bereik via een wifi niet mogelijk. Dit is door meerdere telecom bedrijven bevestigd. Uiteraard zijn er nog wel andere mogelijkheden om op het internet te komen. Of is een vakantie zonder of met beperkt internet zo gek nog niet!

 

Meerdere gasten hebben al te kennen gegeven:

-Heerlijk geen internet op vakantie. Lekker rustig en dubbel genieten van de honden

-Het is even wennen, maar uiteindelijk toch wel heel lekker. Je komt echt tot rust

 

Of is misschien een wifi-loze hondenvakantie toch zo gek nog niet?!

 

Een vakantie zonder internet.

Om te weten of het echt zo erg is om op vakantie te gaan zonder toegang zonder internet, is door zelf een vakantiehuis te boeken waar geen wifi is. En dat hadden we dus gedaan!

Zelf ben ik ook iemand die regelmatig op de smartphone email checkt, kijken of er nog wat op social media gebeurt, berichtjes plaatst, even iets opzoekt of zo als nu aan het bloggen ben. Dus ook zeker voor mij een test! Spreek namens mij zelf, daar mijn wederhelft überhaupt niks met internet of in dat zin ook heeft. 


Voor vertrek automatische antwoord van de mail aangepast, vrienden en familie ingelicht dat we op vakantie gingen en alleen mobiel bereikbaar waren, en dan.....inpakken en wegwezen,

 

Wij hadden een huisje geboekt aan de Duitse Noordzee in een klein dorpje waar alleen een bakker is. Uiteraard een huisje met omheinde tuin waar ook onze honden zeer welkom waren. Ook bij ons alles voor de hond. Prachtig weer, blauwe lucht en ca 10 graden. Meer vraag je niet voor een vakantie  in november. Of miste ik toch internet?


Ik zal jullie eerlijk vertellen: De eerste twee dagen was toch wennen, De gewoonte om 's avonds na het eten, 's morgens of tussendoor  je smartphone te willen pakken om je mail en social media te checken kon niet meer. Immers je had geen internet.

Het voelde zo'n beetje als toen ik stopte met roken. Als je tv keek, graaien naar het pakje sigaretten wat er niet meer lag. Als je bij vrienden kwam in je tas grabbelen op zoek naar sigaretten die je niet bij je had, want je was gestopt! En dan niet te vergeten de sigaret 's morgens en 's avonds na het eten. Dat waren de zwaarste momenten. Deze momenten ervoer ik ook met "geen internet"


Na de eerste twee dagen van onze vakantie kwam er toch een bepaalde rust over me heen. Ik was niet meer bezig met wat er elders gebeurde, ik was bezig met wat er hier gebeurde. En dat was onze vakantie aan de Noordzee samen met de honden. Nu begonnen we de ochtend samen met een kop koffie, samen de brochures doorspitten wat er in de omgeving te doen was en onze dag ingpland.

Lange wandelingen gemaakt met de honden, dingen bekeken en 's avonds gezellig met elkaar gegeten, gekletst, filmpje gekeken of lekker weggedoken in een goed boek. Deze vakantie was nu echt voor elkaar en de hondjes, een andere wereld bestond er niet om ons heen. Ik heb me volledig in deze vakantie kunnen ontspannen en mijn hoofd leeggemaakt.


Voor ons geldt nu een vakantie zonder internet. Vakantie is voor ons tijd voor elkaar en even helemaal niks. In ons toch al drukke leventje vooral lekker de boel de boel laten. Dat is toch waar vakantie voor bedoeld is?


Toch internet op de Siriushoeve

Wilt u toch niet volledig zonder internet tijdens uw vakantie op de Siriushoeve? Hierbij een paar tips.


- Naar Mcdonalds in Leer (ca. 10km bij ons vandaan)

- Een vakantiebundel aanschaffen bij uw provider.

- Een prepaidkaart aanschaffen bij de telecomwinkel in ons dorp

- Een mifi aanschaffen of huren.


Het zal niet wifi vervangen, maar er zijn dus alternatieven

Tot slot

Uiteraard hopen wij dat ondanks dat wij geen wifi hebben, dit u er niet van weerhoud een vakantie bij ons op de Siriushoeve te boeken. Al is het maar om eens een wifi-loze vakantie te ervaren met de honden.

 

Verder willen wij graag nog meegeven dat in Amerika "Digital Detoxen" nu een begrip is en ook komt overwaaien naar Europa. De Amerikanen zijn bereid €200,- per nacht te betalen voor een verblijf zonder internet. (smartphones, tablets en latops dienen bij aankomst ingeleverd te worden) 

Uiteraard zullen wij dat niet van u vragen en zover zal het ook niet komen, zodra de mogelijkheid er is zullen ook wij wif i aanbieden. maar het zet misschien wel tot denken