Samen met je honden de mooiste gebieden van Ostfriesland ontdekken

In Ostfriesland is heel veel te ontdekken. Naast de wandelingen die je direct vanaf de Siriushoeve kunt maken zijn ook op korte rijafstanden prachtige gebieden om samen met je honden heen te gaan.  Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Hier geven wij jullie onze top 5. Dit zijn voor ons de plekjes waar wij zelf graag met onze honden heen gaan. Uiteraard hebben wij ook alle tips nog eens samen gebundeld in onze infomap welke in de vakantiewoning ter inzage ligt.

Recreatiegebied Wester Hammrich, een belevenis op zich

Westerhammrich ligt vlak achter Leer en is in totaal 100 ha groot recreatiegebied. In het midden hiervan is een groot meer van 15 ha. met meerdere plekjes waar de hond kan zwemmen. Deze is ontstaan door zandafgravingen voor het gebruik van de aanleg voor de autobanen in Duitsland. Inmiddels is dit meer een thuis voor vele planten en dieren geworden. Maar ook er omheen is een prachtig natuurgebied ontstaan met nu al een ruim aan 6km wandel-en fietspaden. 

Wieksee: een paradijsje voor de honden..en mensen!

Op slechts 15 kilometer bij ons vandaan ligt een verborgen paradijsje: de Wieksee. De Wieksee is een ervaring op zich. Strand en hemels blauw water. Een aanrader voor de honden die van water houden.  Maar ook een wandeling om het meer heen is een beleving op zich. Hier heerst nog rust en stilte of  wat te denken op een mooie zonnige dag. Een beschut plekje opzoeken om even lekker te luieren.

Lekker banjeren door de bossen van Heseler Wald

Het Heseler wald is het grootste (600ha) bosgebied van Ostfriesland. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met de honden. Midden in het bos bevind zich de Silbersee.  Menig hond zal hier zijn hart kunnen ophalen. En de baasjes natuurlijk ook!

Thülsfelder talsperre: Bos, water en heide geeft uren wandelplezier met je honden.

Thülsfelder Tallsperre moet je gezien hebben. Beleef een wandeling met je honden in het bos, over de heide en bij het water. Een prachtige 3-eenheid van de natuur, het is er allemaal. Er zijn diverse wandelroutes te maken welke duidelijk zijn aangegeven. De langste route is slechts 15 km. 

Lekker uitwaaien op het strand van Emden Knock

Wil je een dagje uitwaaien, dan kan dat op Emden Knock. Dijken en zandstrand nodigen je uit voor een wandeling. Op het strand geldt voor je honden geen lijnplicht.

Wandelen zonder die grote onhandige kaarten

Nieuw!!!!

Niet meer verdwalen, geen grote onhandige wandelkaarten meer in de hand.Wij hebben nu een GPS ter beschikking .Hierop staan meerdere wandelroutes vanaf de Siriushoeve. De GPS is eenvoudig in gebruik en in een handig handformaat. Het pijltje op het scherm wijst je de weg. Uiteraard hebben wij de wandelroutes ook nog op kaart uitgewerkt.


er op uit met de hond
Hondenvakantie, hondenwandelingen
Hondenvakantie Rhauderfehn