Bij een hondenvakantie hoort natuurlijk ook een hondenwandeling

Als je met je honden op vakantie gaat, wil je natuurlijk ook graag met hun wandelingen maken. Bij ons zijn er prachtige gebieden waar je uren lang met je vierbeners kunt wandelen. Een afwisselend landschap van oude wallhecken, groene weides en soms bijna ongerepte natuur, geven zowel hond als baasje een bijna ongekend gevoel van vrijheid.  Trek er samen met je honden op uit en geniet van de rust en de stilte die hier nog heerst. Of je naar de bossen wilt, mooie vergezichten wilt zien of naar het water, onze omgeving biedt voor elk wat wils.

 

Hondenwandelingen vanaf de Siriushoeve

Wandelen met je honden kan al vanaf de Siriushoeve.  Wij zijn gelegen aan het einde van een landweg waar alleen aanwonenden komen, dus praktisch geen verkeer. Daar wij buiten de bebouwde kom zitten mogen de honden hier ook buiten het broedseizoen van 15 april tot 15 juli los lopen. 

Wandelen op Ostfrieslands langste wandelweg van slechts 97km

Vlakbij de Siriushoeve bevind zich de Ostfrieslandwanderweg en is de oudste wandelweg in onze regio. Deze voormalige treinbaanspoor heeft een lengte van 97 km en leid door het mooie landschap van geheel Ostfriesland. In onze omgeving voert de Ostfrieslandwanderweg door het prachtige wallheckenlandschap en langs moorgebieden met hun mooie vergezichten. Geniet hier van de mooie en soms nog bijna ongerepte natuur  Wandelen met de honden op de Ostfrieslandwanderweg is een genot. Honden mogen hier buiten het broedseizoen ook loslopen.  

Ervaar weer eens echte stilte en luister naar de natuur op de stille landwegen in onze omgeving

Vanaf de Siriushoeve zijn diverse landweggetjes waar je ook prachtige wandelingen kunt maken met de honden. Deze wandelingen over de landwegen, voeren u door het prachtige en afwisselend landschap waar onze omgeving zich in kenmerkt. De 3-eenheid van water, bos en moorlandschappen. Hier ervaar je soms nog ongekende rust, stilte en ruimte. Op deze landwegen bevinden zich weinig tot geen auto´s zodat je ongestoord van een wandeling kunt genieten. Opvallend zal zijn, dat mocht er een auto passeren deze stapvoets met voldoende ruimte om je heen zal gaan.

Ontdek nog meer mooie gebieden in onze streek samen met je honden

In Ostfriesland is heel veel te ontdekken. Ook op korte rijafstanden zijn er prachtige gebieden om samen met je honden heen te gaan.  Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Daarom hier voor jullie op een rijtje de voor ons de gebieden waar wij zelf graag met onze honden heen gaan. Uiteraard hebben wij ook alle tips samen gebundeld in een infomap welke in de vakantiewoning ter inzage ligt.

Recreatiegebied Wester Hammrich, een belevenis op zich

Westerhammrich ligt vlak achter Leer en is in totaal 100 ha groot recreatiegebied. In het midden hiervan is een groot meer van 15 ha. met meerdere plekjes waar de hond kan zwemmen. Deze is ontstaan door zandafgravingen voor het gebruik van de aanleg voor de autobanen in Duitsland. Inmiddels is dit meer een thuis voor vele planten en dieren geworden. Maar ook er omheen is een prachtig natuurgebied ontstaan met nu al een ruim aan 6km wandel-en fietspaden. 

Wieksee: een paradijsje voor de honden..en mensen!

Op slechts 15 kilometer bij ons vandaan ligt een verborgen paradijsje: de Wieksee. De Wieksee is een ervaring op zich. Strand en hemels blauw water. Een aanrader voor de honden die van water houden.  Maar ook een wandeling om het meer heen is een beleving op zich. Hier heerst nog rust en stilte of  wat te denken op een mooie zonnige dag. Een beschut plekje opzoeken om even lekker te luieren.

Als je van de bossen houdt kun je prachtig wandelen in het Heseler Wald

Het Heseler wald is het grootste (600ha) bosgebied van Ostfriesland. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met de honden. Midden in het bos bevind zich de Silbersee.  Menig hond zal hier zijn hart kunnen ophalen. En de baasjes natuurlijk ook!

Thülsfelder talsperre: Bos, water en heide geeft uren wandelplezier met je honden.

Thülsfelder Tallsperre moet je gezien hebben. Beleef een wandeling met je honden in het bos, over de heide en bij het water. Een prachtige 3-eenheid van de natuur, het is er allemaal. Er zijn diverse wandelroutes te maken welke duidelijk zijn aangegeven. De langste route is slechts 15 km. 

Lekker uitwaaien op het strand van Emden Knock

Heerlijk uitwaaien kan bij Emden Knock. Honden mogen hier het hele jaar loslopen

Wandelen zonder die grote onhandige kaarten

Nieuw!!!!

Niet meer verdwalen, geen grote onhandige wandelkaarten meer in de hand.Wij hebben nu een GPS ter beschikking .Hierop staan meerdere wandelroutes vanaf de Siriushoeve. De GPS is eenvoudig in gebruik en in een handig handformaat. Het pijltje op het scherm wijst je de weg. Uiteraard hebben wij de wandelroutes ook nog op kaart uitgewerkt.


er op uit met de hond
Hondenvakantie, hondenwandelingen
Hondenvakantie Rhauderfehn