Wandelen met de honden

Wandelen met de honden kan al vanaf de Siriushoeve aan de Ostfrieslandwanderweg. Deze is gelegen aan het begin van onze straat. Of wandel over de smalle landwegen die door het mooie veelzijdige landschap van Rhauderfehn lopen. Op onze landwegen is weinig tot geen verkeer zodat je heerlijk kunt genieten van de rust en de ruimt en soms ongerepte natuur. 

 

Maar ook op korte rij afstand zijn er prachtige gebieden om met de honden te wandelen. Voor een vakantie met de honden op de Siriushoeve hebben wij hier alvast een paar tips.

Vanaf de Siriushoeve

Ostfrieslandwanderweg

Vlakbij de Siriushoeve bevind zich de Ostfrieslandwanderweg en is de oudste wandelweg in onze regio. Deze voormalige treinbaanspoor heeft een lengte van 97 km en leid door het mooie landschap van geheel Ostfriesland. In onze omgeving voert de Ostfrieslandwanderweg door het prachtige wallheckenlandschap en langs moorgebieden met hun mooie vergezichten. Geniet hier van de mooie en soms nog bijna ongerepte natuur  Wandelen met de honden op de Ostfrieslandwanderweg is een genot. Honden mogen hier buiten het broedseizoen ook loslopen.  

Stille landweggetjes

Vanaf de Siriushoeve zijn diverse landweggetjes waar je ook prachtige wandelingen kunt maken met de honden. Deze wandelingen over de landwegen, voeren u door het prachtige en afwisselend landschap waar onze omgeving zich in kenmerkt. De 3-eenheid van water, bos en moorlandschappen. Hier ervaar je soms nog ongekende rust, stilte en ruimte. Op deze landwegen bevinden zich weinig tot geen auto´s zodat je ongestoord van een wandeling kunt genieten

Op korte rij afstand

Wester Hammrich

Westerhammrich ligt vlak achter Leer en is in totaal 100 ha groot recreatiegebied. In het midden hiervan is een groot meer van 15 ha. met meerdere plekjes waar de hond kan zwemmen. Deze is ontstaan door zandafgravingen voor het gebruik van de aanleg voor de autobanen in Duitsland. Inmiddels is dit meer een thuis voor vele planten en dieren geworden. Maar ook er omheen is een prachtig natuurgebied ontstaan met nu al een ruim aan 6km wandel-en fietspaden. 

Wieksee: een verborgen paradijsje

Op slechts 15 kilometer bij ons vandaan ligt een verborgen paradijsje: de Wieksee. De Wieksee is een ervaring op zich. Strand en hemels blauw water. Een aanrader voor de honden die van water houden.  Maar ook een wandeling om het meer heen is een beleving op zich. Hier heerst nog rust en stilte of  wat te denken op een mooie zonnige dag. Een beschut plekje opzoeken om even lekker te luieren.

Heseler Wald

Het Heseler wald is het grootste (600ha) bosgebied van Ostfriesland. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met de honden. Midden in het bos bevind zich de Silbersee.  Menig hond zal hier zijn hart kunnen ophalen. En de baasjes natuurlijk ook!

Thülsfelder talsperre

Thülsfelder Tallsperre moet je gezien hebben. Beleef een wandeling met je honden in het bos, over de heide en bij het water. Een prachtige 3-eenheid van de natuur, het is er allemaal. Er zijn diverse wandelroutes te maken welke duidelijk zijn aangegeven. De langste route is slechts 15 km. 

Emden Knock

Heerlijk uitwaaien kan bij Emden Knock. Honden mogen hier het hele jaar loslopen

Wandelen met GPS

Nieuw!!!!

Niet meer verdwalen, geen grote onhandige wandelkaarten meer in de hand.Wij hebben nu een GPS ter beschikking .Hierop staan meerdere wandelroutes vanaf de Siriushoeve. De GPS is eenvoudig in gebruik en in een handig handformaat. Het pijltje op het scherm wijst je de weg. Uiteraard hebben wij de wandelroutes ook nog op kaart uitgewerkt.


er op uit met de hond
Hondenvakantie, hondenwandelingen
Hondenvakantie Rhauderfehn