Als het regent

Eindelijk vakantie met de honden en dan zie je op je App dat het ook nog eens hondenweer wordt. Ofwel de voorspellingen zijn alleen maar regen. Nu hebben ze bij ons in Duitsland de gezegde "Es gibt kein schlechtes Wetter, es gibt nur schlechte Kleidung"  Dus met de juiste kleding mag regen geen probleem zijn. En als je honden ook net zo lief met regen buiten zijn, kan het juist heerlijk zijn om een wandeling te maken. Of laat ze lekker spelen in rennen in de speelweide terwijl jezelf lekker droog zit in onze Partyhut. Zo raken ze hun energie ook wel kwijt.

Maar wat als je honden, zoals die van ons, de kop echt niet naar buiten willen steken?!  Voor jezelf pak je een boek of je gaat een DVD kijken, maar je hond wil toch ook graag zijn energie even kwijt. Voor hun is vaak braintraining een hele goede oplossing. Zo raken ze geestelijk vermoeid en zullen ook zij aan het einde van de dag een voldaan gevoel hebben. 

Indoor trucjes bij slecht weer

Anja Jacob heeft haar gespecialiseerd in "spel, sport en plezier voor honden".  Voor baasje en hond heeft zij een video gemaakt van Indoor trucjes bij regenachtig weer

Je hond uitlaten in de regen

Of je hond nu wel of niet van regen houdt, ze zullen toch uitgelaten moeten worden. Wij, mensen, trekken kunnen hiervoor de juiste kleding aantrekken. 

 

Afdrogen niet vergeten

Bij terugkeer is het belangrijk de honden goed te drogen. In onze woningen hebben wij hiervoor voldoende handdoeken liggen. Ook honden kunnen net als mensen een verkoudheid oplopen.

 

In beweging blijven

Ook belangrijk is het, wanneer het niet alleen nat, maar ook koud en winderig is, je hond zoveel mogelijk in beweging te houden. Zo koelen de honden niet zo snel af. Gooi af en toe een stok of een bal voor ze weg. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0