Hondenwandeling

Op slechts 15km vanaf de Siriushoeve ligt het verborge paradijsje de "Wieksee". Een oase van stilte, blauw water omring met strand en bomen. Een absolute aanrader om met je honden heen te gaan.
Een korte wandeling in het achterland van Rhauderfehn. Met als afsluiting het lekkerste Italiaanse ijs van Bruno!

Bij een hondenvakantie hoort natuurlijk ook wandelen met je hond. Ontdek het mooie landschap van Ostfriesland tijdens een van je wandelingen op de Siriushoeve.
Omgeving bij de Siriushoeve. Hondenwandeling voor een vakantie met hond
Wat vinden jullie het mooiste seizoen van het jaar? Zelf staat bij ons de lente op nummer 1, maar vlak daar achter op de tweede plaats is het toch zeker de herfst. Waarom? Vooral die veranderende kleurenpracht van de bomen. En als er dan ook nog een najaarszonnetje bij komt is het extra genieten! Dat nodigt uit voor een herfstwandeling met de honden.

Maakt u graag lange wandelingen met de honden? Dan is Thülsfelder Tallsperre zeker een aanrader. Dit gebied van 465ha aan bossen, heide en meren nodigt u uit om hier uren te wandelen met de honden. Ontdek deze mooie ongerepte natuur over de vele zandpaden. Uiteraard zijn er ook kortere routes aangegeven. Een plattegrond van Thülsfelder Tallsperre ligt in onze vakantiewoningen ter beschikking.
Duitsland staat bekend om zijn grote autobanen. Dat weten we allemaal. Voor de aanleg hiervan was ook zand nodig. Ook ten Noordwesten van Leer was ook zo'n grote zandafgraving. Immers voor zo'n grote autobaan was veel zand nodig Hoewel het nog in de kinderschoenen staat word sinds 1992 van dit ruim 100 ha grondstuk een prachtig recreatiegebied ontwikkeld. In het hart hiervan een groot meer van 15 ha. Het motto: Ontspanning voor mens en dier.

Reetjes bij Siriushoeve. Hondenvakantie
Op een zondag: -Moeten we nog even weg met de hondjes? -Mjjaahhhh, kan wel. -Waar zullen we heen dan? -'k weet niet. Zeg het maar! -Geen zin om te rijden. -Mwaahhh, gaan we hier toch in de omgeving wandelen? -Is dat wel leuk dan?
Een dag dat bij ons alles in een dichte mist gehuld is. Of dat de reden is weet ik niet maar we hebben besloten met onze honden een boswandeling in het Heseler Wald te maken. Misschien omdat mist iets mystics heeft en in combinatie met bos dit extra wordt het benadrukt.