Een dagje cultuur tot actief. Er is voor elk wat wils

Een dagje cultuur opsnuiven, naar de dierentuin of  actief bezig zijn?  Er is hier zoveel te ontdekken en te zien.  Hou je van fietsen of actief op het water. Ga je liever naar een museum of een stad. In onze omgeving vind je het allemaal.  Trek er gerust een dagje met je honden op uit en geniet van al het mooie wat er in onze omgeving te vinden is.

Al eens met je honden naar de dierentuin geweest

Samen met de honden aapjes kijken of een tijger van dichtbij zien? In Tier und Freizeitpark Thüle bent je van harte welkom met de honden. Op een mooi aangelegde parktuin van 17 Ha. vind u meer als 600 dieren van over de hele wereld. Deze mooie aangelegde dierentuin is slechts 45 minuten rijden bij ons vandaan. Zeker een aanrader om dit samen met de honden te beleven.

Leeraner Miniaturland: Bekijk Ostfriesland in het klein

Ontdek al het mooie van Ostfriesland in het klein in Leeraner Miniaturland. Alle high-lights en bezienswaardigheden vindt u inmiddels op een meer dan 1000m2 in een modellandschap van 1:87 Dit te samen met diverse tentoonstellingen van stoomlocomotieven en modelauto's. Buiten is een prachtig aangelegd 15.000m2 park met spoorbaan en nog veel meer.

De bouw van de grootste cruiseschepen kun je bekijken in Papenburg

Van heel klein naar heel groot.  In Papenburg ligt Meyer Werft. Hier worden de grootste cruiseschepen van de wereld gebouwd. Lijkt het je leuk dit eens van dichtbij te bekijken en wil je  alles te weten willen over het bouwen van deze cruiseschepen? Dan is een bezoek zeker de moeite waard. En misschien tref je het, dat tijdens je vakantie, er een cruiseschip van Papenburg naar Emden over de Ems geloodst word. 

Dagje winkelen of cultuur snuiven in de steden Papenburg of Leer

Een dagje winkelen of een mooie stadswandeling maken?  Dit kan in de mooie historische Leer Altstadt. Mooie winkels in de Mühlenstraße, historische pandjes en een prachtige oeverpromenade met terrasjes en restaurantjes. Leer ligt op slechts 15km bij de Siriushoeve vandaan. Maar ook op dezelfde afstand staat je in het centrum van Papenburg met zijn vele winkeltjes met terrasjes.

Historische visserstadje Greetsiel

Ontdek de eeuwenoude vissershaven van Greetsiel met zijn oude molens, historische gebouwen en viskotters in de meer dan 600 jaar oude haven. Greetsiel is zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan. Net buiten Greetsiel kunt u een mooie wandeling met de honden over de dijk maken om daarna neer te strijken op een terrasje. Ook zijn er diverse restaurantjes met hun eigen visspecialiteiten. Vooral de liefhebbers van garnalen (krabben) kunnen hun hart hier op halen. 

Als je voor actief gaat in onze omgeving

Ontdek Rhauderfehn in een kano vanaf het water.

Rhauderfehn ligt in de breedste zin van het woord tussen "Meer und Moor"  De ydillische en bij het centrum van Rhauderfehn gelegen Paddel-und Pedalstation bied diverse mogelijkheden. U kunt hier een kano huren om de soms bijna ongerepte natuur te ontdekken. Zo ook het natuurgebied "am Wolfsmeer" met zijn uitsterven bedreigde diersoorten.  Tevens is ook een combi van een kano-en fietstocht weer terug mogelijk. 

Als je graag mag vissen kun je bij ons ook een hengeltje werpen

Als je van vissen houdt bent je in Rhauderfehn op de goede plek. Rhauderfehn kent vele visvijvers en kanalen waar gevist mag worden. Wel is hier een gastenkaart voor nodig. Deze is te verkrijgen bij het plaatselijke VVV-kantoor. Ook kunt je hier een plattegrond krijgen waar alle plaatsen opstaan waar gevist mag worden. De dichtstbijzijnde visvijvers zijn de Collinghorster Kuhle of Hahnentanger See.  Deze zijn ongeveer 5km bij de Siriushoeve vandaan.

 

Ostfriesland is een echt fietsland, vanaf de Siriushoeve zijn er diverse fietsroutes te maken

Wie naast wandelen ook graag mag fietsen met de hond, kan in Rhauderfehn en omgeving vele kanten op. Ostfriesland is wat dat betreft ook een waar fietsland. De Siriushoeve ligt aan diverse fietsroutes. De bekendsten zijn de Deutsche Fehnroute, Wallheckenroute en de Ostfriesland Wanderweg. Plaatselijk kan er een fiets gehuurd worden, maar eigen fietsen meenemen kan natuurlijk ook. Deze mogen in ons bijgebouw gestald worden. Ook kunnen elektrische fietsen bij ons opgeladen worden.

Ostfriesland is ook het land van de bijzondere moorgebieden

Ontdek de bijzondere aantrekkingskracht van onze moorgebieden door een ritje te maken met de turftrein door het moorgebied. Deze trein brengt je tot diep het moorgebied in. Dit is een beleving op zich.  Ook is er een begeleide wandeling door het moorgebied te maken. je kunt hier genieten van de natuur, dieren observeren of fotograferen samen met een gids.  Een bezoek aan het moorgebied is een ervaring op zich en zal een bijzondere indruk achterlaten.


Ontdek meer:


vakantie met honden
Vakantie met honden