Gastronomische uitstapjes

Gaan jullie ook graag uit eten of  gezellig een terrasje pakken tijdens jullie vakantie?. Rhauderfehn kent diverse restaurantjes waar je goed en voor weinig geld kunt eten. Ook zijn bij meerdere restaurants jullie honden van harte welkom.

Maar ook in de verdere omgeving zijn er diverse horeca gelegenheden waar je heen kunt. Even een avondje niet koken, of even lekker op een terras zitten na een stevige wandeling met de honden.

 

Onze ervaringen, tips en meer...

Wok-in  in Leer

Herkennen jullie dat? Bedenken wat je gaat eten, je hebt zin iets lekkers maar weet niet wat. Er is van alles in huis, maar net niet dat gene waar je zin in hebt. 

Afgelopen zondag hadden weer zo´n dag en bedachten toen om uit eten te gaan in Leer. Hoewel de vraag bleef: Wat gaan we eten.

 

Internet afgezocht naar restaurantjes in Leer. Dit ligt op slechts 15 km bij de Siriushoeve  vandaan en is altijd gezellig, ook op zondag. Diverse restaurants gevonden, menu´s bekeken maar we konden geen keuze maken. We  besloten naar Leer te rijden, een wandeling door de Altstad en over de promenade van de oude haven te maken. Zo zouden we vanzelf een restaurantje tegen komen dat ons aan zou trekken om naar binnen te gaan. 

 

Om 17.00 uur aangekomen in Leer hebben we eerst een drankje op een terras aan de haven genomen . Het weer was nog goed, en nog volop mensen op de been. Dat is het leukste van een terrasje pakken: mensen kijken.

Na ons drankje zijn we door het centrum van Leer heengelopen. We hadden al eens van vrienden gehoord dat daar een goed en gezellig steakhouse was. Na het gevonden te hebben, natuurlijk helemaal geen plaats meer. Dus dan maar weer verder kijken.

 

Nu was ons al eens opgevallen dat aan de overkant van de promenade een restaurant was gekomen. Een restaurant met een vrij strakke moderne uitstraling. Eigenlijk wisten we niet wat we ervan moesten denken. Niet echt onze smaak. Toch maar de brug over daar even te gaan kijken. Op de brug nog even genoten van het uitzicht over de haven.

 

Het restaurant bleek een Aziatisch wok restaurant te zijn.  Daar er toch al heel wat mensen zaten zijn we toch maar naar binnen gegaan. We werden vriendelijk ontvangen en naar een tafeltje gebracht. Je kon kiezen van de kaart of voor het lopend buffet. Zelf hadden we zo iets, om ons lekker te laten bedienen en vroegen om de kaart. Op de kaart stond voldoende keuze van vis tot vlees en van rijst tot miegerechten. Als voorafje kozen we voor de wan-tan en garnalen. Zoals bij de meeste gerechten in Duitsland zal het aan de hoeveelheden niet liggen. De wan-tan was heerlijk gekruid en goed gevuld met vlees. (Duits gericht) De garnalen werden geserveerd op een bed van taugé met een heerlijke dressing. De combinatie taugé en garnalen kenden we niet maar is zeker aan te raden. Ook het hoofdgerecht was heerlijk. Als hoofdgerecht hadden we varkensvlees met roerbakgroenten in een zoetzure saus en vis in een een korstje gebakken met een heerlijke ketjapsaus. Als bijgerecht hadden we mie. De smaak was heerlijk en we hebben echt genoten. Bij vertrek kregen we nog een klein flesje wijn mee van het huis. Ook vroegen we of we het lopende buffet mochten zien. We zijn hier nog langs gelopen en het zag er allemaal goed uit. Verse vis en vlees maar ook sushi. Dit zullen wij een volgende keer gaan proberen, want we komen hier zeker terug.

 

Leer promenade en haven.
Leer promenade en haven.

Del Sole 

Rhauderfehn heeft er een nieuw restaurant bij. Een Italiaans restaurant waar je ook met honden welkom ben!


Del Sole heeft een gezellige sfeer, een serre waar je bij de haard kunt zitten, een groot terras waar je zomers tot laat van de zon kunt genieten, vriendelijke bediening en bovenal heerlijk eten.


Naast pasta´s en pizza´s kun je er ook vlees- en visgerechten krijgen. Maar ook seizoensgerechten zoals bijvoorbeeld asperges of mosselen worden aangeboden. Alles heerlijk vers klaargemaakt. 


Onze favoriet is de Carpaccio. Een voorgerecht wat in onze regio niet vaak wordt aangeboden,  of dan wel niet smaakt. Restaurant Del Sole is zeker aan te raden tijdens een hondenvakantie op de Siriushoeve


Bei Bruno

Einmal bei Bruno, immer bei Bruno.

Dat is de slagzin van ons Italiaanse ijssalon en restaurant in Rhauderfehn. En onze vaste gasten kunnen dat bevestigen! Op elke vakantie bij ons op de Siriushoeve, is minimaal één keer bezoek aan Bruno gepland. Is het al niet om het lekkere Italiaanse ijs, dan wel om 's avonds te genieten van de heerlijke gerechten die ze reserveren. Het ijs van Bruno is zelfgemaakt en altijd voorzien van vers fruit. Bruno heeft een terras, een sfeervolle serre en een gezellig restaurant gedeelte waar u ook met honden welkom bent.

Kent u dat? Een ijskaart met mooie foto's van grote opgemaakte ijscoupe' wat je gelijk doet watertanden. Wanneer u dan zo'n ijscoupe bestelt en ze komen hem brengen, dat het eerste wat u denkt: Deze ziet er anders uit dan op de foto, veel minder en kleiner!

Bij Bruno nIet!  What you see, is what you get!  Heerlijke mooie opgemaakte ijscoupes in zoveel smaken en soorten. En zoals ze op de foto staan, zo worden ze ook opgediend. En zeker niet te klein!

Niet alleen in ijs blinkt Bruno uit, maar ook voor een avondje gezellig uit eten is het zeker een aanrader. Diverse pasta's en pizza' maar ook heerlijke vlees en visgerechten kun je er krijgen.

Of probeer eens een maaltijdsalade, ook altijd bereid met verse groente. Let wel! Bruno is royaal met zijn hoeveelheden. Soms slaan we het voorgerecht maar over, daar we anders de helft van ons hoofdgerecht maar op kunnen. laat staan nog ijs na! Maar daar komen we dan wel een andere keer voor terug.


Het is natuurlijk niet voor niets dat onze terugkerende gasten altijd even naar Bruno gaan


Reactie schrijven

Commentaren: 0