Leven als hond op de Siriushoeve

Honden van de Siriushoeve
Fausto en Nudar


Over het hondenleven van onze doggen Nudar en Fausto op de Siriushoeve. Alle leuke en grappige momenten, hun gekke eigenaardigheden en de leuke contacten die ze op doen met de honden die bij ons op vakantie komen.


De leukste foto's van hun samen of apart.

Is hun leven heel anders omdat ze op zo´n mooi hondenparadijsje wonen? Één ding is zeker, ook voor ons geldt: Een leven zonder hond? Nooit weer!

Eerst even voorstellen:

Nudar

Nudar is geboren op 09.07.2008 nu 7 jaar oud. Ze begint al aardig grijs om de snuit te worden, wat haar een wijze grijze dame maakt. Spelen met andere honden hoeft niet meer zo. Te veel honden wordt haar zelfs te druk. Gaat het liefst bij mensen staan en een kriebel op haar kop volstaat

Fausto

Fausto is geboren op 21 maart 2013 nu 2,5 jaar oud. Is met zijn schofthoogte van 0,95cm letterlijk ook de grote clown van het stel. Voorheen de bijnaam "Terror Japie" maar die periode is gelukkig voorbij. Wil graag vooraan staan en alle aandacht op eisen. Honden waar hij achter aan kan rennen vindt hij het aller leukste en met mensen wil hij het liefst knuffelen.


Spiegelbeeld vertel eens even....

Even met onze honden in de omheinde speelweide geweest. Fausto was heerlijk aan het rennen en spelen met een mooie Ridgebackdame. Nudar niet, zij hoeft niet meer zo te spelen met andere honden. Wordt haar snel te druk op haar oude dag. Dan maar wat naar je zelf kijken in het water.......

Ze is tenslotte ook wel heel mooi, maar dat vind iedereen van zijn eigen hond.

Duitse Dog Nudar bij de hondenzwemvijver in de omheinde speelweide op de Siriushoeve
Nudar bekijkt haar zelf in de hondenvijver

Vakantieliefde op de speelweide

Onze dog Fausto is een echte vrouwtjesputter. Natuurlijk is zijn enige echte grote  liefde Nudar.

Maar dat neemt voor hem niet weg al het vrouwelijke schoon te verleiden. In de omheinde speelweide speelt hij graag de macho. En de vrouwtjes? Och, het is tenslotte vakantie, daar hoort een vakantieliefde toch ook bij?

Over koetjes en kalfjes

 

Naast de omheinde speelweide is nog een weiland. Zo af en toe staat het jong vee hier heerlijk te grazen. Nudar vliegt er altijd met een boel kabaal op af. De kalveren zijn niet echt onder de indruk van haar. Ze blijven rustig door grazen, en kijken af en toe een beetje wazig op.

Nudar is daar en tegen wel zeer onder de indruk van deze kalveren. Of probeert ze gelijkenis te vinden. Tenslotte noemen ze haar ook wel eens "kalf"

Wie groot is......

Fausto was nog maar drie maanden, en wist toen al hoe hij deuren moest openen. Niet met zijn poot op de deurkruk slaan maar gewoon met zijn bek de deur openen. Zo ook wist hij heel makkelijk de keukenkastjes en de koelkast te openen. Dit hebben wij hem gelukkig snel afgeleerd. Niet echt leuk thuiskomen en je koelkast is geplunderd, laat staan gezond voor Fausto. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel....hij laat hem zelf wel even uit.


Reactie schrijven

Commentaren: 0